Art Panoptikum XXVI GRADSKE RADIONICE

Nakon stanke uvjetovane svima poznatim razlozima, edukativno-informativna serija Art Panoptikum posvećena pregledu suvremene umjetničke produkcije u području vizualnih umjetnosti nastavlja se novim predavanjem koje će se održati u skladu s propisanim mjerama na otvorenom u vrtnom prostoru pulske Gradske radionice u subotu, 15. svibnja u 20 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

U prvoj temi govori se o izložbi Everyone is an Artist Cosmopolitical Exercises with Joseph Beuys u muzeju K20 u Düsseldorfu, organiziranoj povodom stogodišnjice rođenja ovog umjetnika koji spada u nekolicinu najutjecajnih osoba suvremene umjetnosti druge polovine 20. stoljeća. Druga tema posvećena je retrospektivnoj izložbi radova istaknute njemačke kiparice Ise Genzken pod nazivom Here and Now koja se održava također u Düsseldorfu, ali u muzeju K21. U trećoj temi govori se o još jednom velikom njemačkom umjetniku naime Heinzu Macku čija je izložba pod nazivom Works in Light (1956-2017) otvorena u muzeju Ritter u Waldenbuchu. U četvrtoj temi predstavlja se jedna od važnijih austrijskih suvremenih umjetnica Xenia Hausner čija je izložba pod nazivom True Lies otvorena u muzeju Albertina u Beču.

U petoj temi govori se o francusko-alžirskom umjetniku Neil Beloufi čija izložba „Digital Mourning” traje do početka sljedeće godine u jednom od najvećih izložbenih prostora u Europi Pirelli HangarBicocca u Milanu. Za šestu temu odabrana je izložba suvremene američke umjetnice Christine Quarles u Museum of Contemporary Art Chicago sa slikama i instalacijama nastalim tijekom posljednje tri godine. Sedma tema vezana je uz aktualnu izložbu u Brooklyn Museum u New Yorku pod nazivom „What Party” koja predstavlja retrospektivu američke umjetničke zvijezde Briana Donnellya. U osmoj temi riječ je o rezidencijalnom programu za umjetnike u institutu za umjetnost i kulturu ESPRONCEDA u Barceloni. Na kraju predavanja predstavit će se najnovija tehnološka instalacija interdisciplinarne skupine japanskih umjetnika teamLab pod nazivom Reconnect: Art with Rinkan Sauna postavljena u Tokyu.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se uz financijsku potporu Grada Pule i Ministarstva kulture RH.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum