Bogat tjedni program Istarskog narodnog kazališta

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula nastavlja sa svojim programom u utorak, 11. svibnja u 20 sati kada je na rasporedu gostovanje baleta „Plamteća voda“ koreografa Andonisa Foniadakisa, a u sklopu programa Zajc u INK. Plesači su: Emanuel Amuchástegui, Marta Kanazir, Ksenija Krutova, Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Carlos Huerta Pardo, Tilman Patzak, Morgan Perez, Nicola Prato, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Marta Voinea Čavrak, Svebor Zgurić. Alternacija: Maria del Mar Hernandez i Michele Pastorini.

„Voda je veličanstvena u svojoj dualnosti; pogubno je lijepa u svojim kontrastima; element je koji nas, ako joj se prepustimo, može potpuno opustiti i umiriti, ali nas jednakom lakoćom može uništiti i sve što poznamo opustošiti. Koreografija Andonisa Foniadakisa usredotočuje se na kontrastnu prirodu vode; na reakcije i adaptacije ljudskog tijela na prisutnost vode, ne zaboravljajući pritom na njezin emocionalni i sentimentalni utjecaj na ljudsku dušu. Stoga će se uz fizičke aspekte interakcija između ljudskog tijela i vode, istražiti i metaforički aspekt vode preko kojega se ona, primjerice, koristi i kao referentna točka za opis ljudskih karaktera i životnih situacija“, piše u opisu baleta.

U četvrtak, 13, svibnja u 20 sati također u sklopu programa Zajc u INK na rasporedu je gostovanje Talijanske drame Zajca s predstavom „Alfa Romeo Jankovits“ Laure Marchig. Režiju potpisuje Tommaso Tuzzoli, a u predstavi igraju Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Andrea Tich, Ivna Bruck i Serena Ferraiuolo.

„Povijesna rekonstrukcija jednog od najnevjerojatnijih događaja u našem gradu. Riječani, braća Jankovits, u tridesetim godinama prošlog stoljeća stvorili su automobil koji je u to vrijeme bio revolucionaran. Nažalost, događaji koji su uslijedili nekoliko godina kasnije izbrisali su sjećanje na taj događaj. Sve do danas“, piše u opisu predstave.

U petak 13. i u subotu , 14, svibnja u 20 sati u INK-u gostuje „Cabaret Valeska“, autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić. Režiju potpisuje Edvin Liverić dok je glavnu ulogu ostvarila Nika Ivančić.

„Monodrama „Cabaret Valeska“ poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Kroz prožimanje tih triju scenskih umjetnosti dočarava se život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne, a danas pomalo zaboravljene glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa“, piše u opisu predstave.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum