Inicijativa prikupljanja građe za zbirku Suveniri Etnografskog muzeja Istre

“Predmeti sjećanja i uspomene na putovanja”

• Povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, Etnografski muzej Istre poziva sve zainteresirane da se pridruže i sudjeluju u inicijativi prikupljanja građe za zbirku Suveniri Etnografskog muzeja Istre “Predmeti sjećanja i uspomene na putovanja”.

„Ljudi oduvijek putuju a iskustvo putovanja obilježava nas i gradi kao ljude. S tih putovanja često nosimo – za nas same i kao dar za druge – različite uspomene, predmete, zapise u slici, tekstu ili zvuku: fotografije, razglednice, bilješke, različite predmete i uspomene kupljene i sakupljene tijekom putovanja. Upravo su oni materijalni svjedoci sjećanja na naša (i tuđa) iskustva putovanja. Danas su i sama putovanja postala predmetom sjećanja. Dok osjećaj i želja za odlaskom negdje tinja, možemo se prisjetiti koliko nam fizička veza sa svijetom nedostaje, prisjećajući se onih putovanja i proživljenih iskustva koja su na nama ostavila traga.

„Pozivamo Vas da sudjelujete u inicijativi prikupljanja građe za zbirku Suveniri Etnografskog muzeja Istre. Predmete i druga materijalna sjećanja s vaših putovanja možete nam donirati, trajno pohraniti ili ponuditi za otkup. Ukoliko vam je teško odvojiti se od predmeta, poslužit će nam i slika  uz vašu priču koju smo voljni saslušati i zabilježiti. Osim za muzejsku zbirku i dokumentaciju, želja je da prikupljena građa posluži i za realizaciju izložbe u čijem stvaranju svi zainteresirani sudjeluju aktivno.

„Ako ste zainteresirani sudjelovati u ovoj inicijativi, možete nas posjetiti u muzej, javiti se telefonom ili pisati na našu e-mail adresu. Također, možete ispuniti i poslati ONLINE OBRAZAC ili taj isti obrazac preuzmite OVDJE, ispunite i pošaljite nam ga e-mailom“, poručuju iz EMI-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum