Obilježavanje 100. obljetnice rođenja Alide Valli

Javna Ustanova Pula Film Festival u suradnji sa Zajednicom Talijana Pula, u povodu 100. obljetnice rođenja Alide Valli, organizira dvodnevni program koji uključuje izložbu, projekcije filmova i monodramu.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Pule i Arheološkim muzejom Istre, u ponedjeljak, 31. svibnja u 16.30 sati, na pročelju Kina Valli postavit će se informativna ploča s QR kodom putem koje se pametnim telefonom skeniranjem mogu preuzeti informacije o karijeri Alide Valli. Potom će se otvoriti retrospektivna izložba s portretima i kadrovima iz najpoznatijih filmova Alide Valli čija filmografija, kroz sedam desetljeća intenzivne karijere, broji više od sto naslova. Istog će se dana u 17, 19 i 21 sat, prikazati premijera dokumentarnog filma „Alida“ (r. M. Verdesca) temeljen na njezinim nikad objavljenim pismima i svjedočanstvima iz osobnih dnevnika, upotpunjen javnim i privatnim arhivskim materijalima, u kojima brojni renomirani umjetnici iz filmskog svijeta kao što su Dario Argento, Roberto Benigni, Bernardo Bertolucci, Charlotte Rampling i Vanessa Redgrave, otkrivaju poslovnu i privatnu osobnost višestruko nagrađivane talijanske glumice.

U Zajednici Talijana, 1. lipnja s početkom u 19 sati, premijerno će se izvesti monodrama pod nazivom „Grazie Alida!“ Monodramu potpisuju pulski autori; izvedbu glumica Petra Bernarda Blašković a režiju Luka Juričić, koji su dramski prikaz osmislili isključivo za ovu obljetnicu. Ulaz na sve programe je slobodan a ulaznice za projekcije se mogu preuzeti na blagajni Kina Valli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 14

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum