R.O.J.C.: Nebojša Lujanović gost „Književne večeri u Dnevnom“

Nebojša Lujanović gostuje na petoj „Književnoj večeri u Dnevnom“ u četvrtak, 6. svibnja u 20 sati u Dnevnom boravku DC-a Rojc, a u organizaciji Savez udruga Rojca. Program „Književnih večeri u Dnevnom“ organizira se u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ te za cilj ima promovirati književnost te pulskoj publici predstaviti najkvalitetniji izbor novijih naslova te mladih autora.

Nebojša Lujanović pisac je i znanstvenik. Autor je pripovjedaka, eseja i književnih recenzija te više od trideset znanstvenih radova. Radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim književnim i stručnim časopisima. Objavio je romane „Stakleno oko“ (2007.), „Godina svinje“ (2010.), „Orgulje iz Waldsassena“ (2011.), „Oblak boje kože“ (2015.), „Južina“ (2019.) i „Maratonac“ (2020.), zbirku priča „S pogrebnom povorkom nizbrdo“ (2008.), priručnik za kreativno pisanje „Autopsija teksta“ (2016.) te znanstvene knjige „Prostor za otpadnike – od ideologije i identiteta do književnog polja“ (2018.) i „U rovovima interpretacija – strategija i tragedija nelegitimnog čitanja“ (2020.). Vodi radionice kreativnog pisanja; sudjeluje u kulturnom životu organizirajući književne tribine i festivale. Zaposlen je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje u zvanju docenta drži nastavu iz teorije književnosti i kulturalnih studija.

Publici će predstaviti svoj cjelokupan rad s posebnim naglaskom na romanu „Maratonac“ koji je 2020. godine izdala Fraktura.

 Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca.

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum