Pula Art Experience  – Secret garden edition ovog vikenda na tajnoj lokaciji  u Puli

Interdisciplinarni festival mladih autora Pula Art Experience – Secret garden edition Bit će održan ovog vikenda, u petak 25. i subotu 26. lipnja na tajanstvenoj lokaciji u Puli, a u organizaciji Udruge za poticanje kreativnosti Atanor i kreativne agencije Pikto Arthouse. Događaj donosi 12 sati umjetničkog programa za 100 posjetitelja kojima će lokacija biti otkrivena nakon kupnje ulaznice. Budući da se ulaznice neće prodavati na ulazu, organizatori poručuju svim zainteresiranima da to učine putem Entrio sustava na ovoj poveznici: https://bit.ly/3xAWPCW. Lokacija na kojoj će se događaj održati bit će poslana elektroničkom poštom posjetiteljima nakon kupnje ulaznice.

U ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje više od 30 mladih umjetnika koji se izražavaju kroz glazbu, ples, performans, video, modu, fotografiju i mnoge druge medije. Bogati umjetnički program će oba dana trajati od 18 sati pa sve do ponoći, a u petak počinje cocktail happy hourom uz hip-hop glazbenu selekciju DJ-a 207. Tijekom cijele večeri moći će se pogledati video instalacija Josipe Škrapić, mlade pulske umjetnice, diplomantice likovnih umjetnosti na smjeru novih medija. Škrapić će izložiti dva video rada; u petak će se moći pogledati „Uranjanje“, a u subotu „Une femme est un enfant“. Glazbenu plovidbu će u petak nastaviti DJ Sun Matt i bend Akustik Džem kojeg čine Toni Mohorović, Matija Miletić, Afrim Shehu i Roberta Stevanović.

Plesačice studija Saltatrix iz Pule svakoga će dana izvesti drugačiju contemporary fusion plesnu izvedbu, a umjetnik Raoul Marini premijerno će predstaviti svoj novi radionički projekt “Parlemo dialeto, te speto” spoj plošnog tiska i tradicionalnog istarskog govora, izreka i fraza na talijanskom dijalektu. Posjetitelji će moći odabrati fraze i oblike, a Marini će im izraditi personalizirane grafike. Posjetitelje koje bude zanimalo što donosi neizvjesna budućnost svratit će do magičnog stola na Sokalski Tarot, performans gatanja Igora Zenzerovića.

Glazbeni će program u subotu početi selekcijom Miss Moon, DJ-ice iz kolektiva Soul Ting, a nastavit će se žanrovskim dubinama u kojima dobro pliva pionir pulske underground elektro scene DJ Morski. Drugi dio glazbenog programa u subotu će biti akustične izvedbe bendova Techno Vikings kojeg čine četvorica saksofonista i jedan bubnjar i Jigoro Kano, bend braće Maurović iz Pule koji će se publici ovom prilikom premijerno predstaviti autorskim pjesmama. U subotu nakon zalaska sunca tajnim će vrtom prošetati modeli noseći nove kolekcije četvero istarskih dizajnera; Katje Klibe, KN Dizajna, Sasche Obradovića i Alique by Doris Kolić.

U suradnji s Pulskom filmskom tvornicom održat će se projekcije nijemih eksperimentalnih filmova mladih istarskih autora. Filmovi će se na velikom platnu prikazivati oba dana, a posjetitelji će u raznovrsnim kratkim naslovima moći opušteno uživati sjedeći na livadi vrta u ambijentalnoj atmosferi. Prostor će krasiti izložba osmišljena u suradnji s Galerijom Pikto.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum