10. FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU (23. srpnja -14. kolovoza) u RAKLJU

Ove se godine u Raklju održava jubilarni deseti glazbeno-scenski festival sa specifičnim programom, Festival na dragom kamenu, koji je uvijek bio i bit će besplatan za sve posjetitelje. Svi programi počinju u 21 sat.

Festival se otvara u petak, 23. srpnja koncertom Tamare Obrovac i Transhistria ensembla. Po prvi puta u sklopu Festivala prikazujemo i dugometražne filmove. Dokumentarni film „Berge Istra“, u režiji Dražena Majića, na rasporedu je 24. srpnja.

Radionicu animiranog filma za djecu u trajanju od 3 dana održat će Hrvoje Selec i Petar Lebinec, dvojac iz varaždinske udruge Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Djeca će se uz stručno vodstvo okušati u stvaranju minijature koju ćemo prikazati na velikom platnu 30. srpnja kada je planirana večer animiranog filma.

31. srpnja na programu je večer klasične glazbe, a dolazi Igor Matavulj koji će na gitari svirati djela Matiegka, Mertza, Dyensa i drugih. Elis Lovrić, glumica i kantautorica, glazbom će nas odvest u svoj svijet 1. kolovoza. Gost na koncertu bit će Stjepan Večković na gajdama. Monodrama „Vla, Vla Vlajland Cabaret“ Ecije Ojdanić na rasporedu je u srijedu 4. kolovoza.

Anton Percan, arhitekta porijeklom iz Raklja gotovo cijeli život istražuje povijest Raklja. Istraživanje koje će se uskoro uobličiti i u knjigu, a koje predstavlja svake godine i u sklopu Festivala na dragom kamenu, ove godine na temu Građevine i posjedi rakljanskih rodova bit će u korti Grubića 6. kolovoza. Nakon predavanja slijedi prezentacija fotografija Rakljani iz fotoalbuma Jure Zvaninega.

Makedonski igrani film „Bog postoji, njeno ime je Petrunija“ u režiji Teone Strugar Mitevska gledat ćemo na velikom platnu 8. kolovoza. Večer bluesa uz koncert The Primotajo Blues Banda održat će se 13. kolovoza. Atomsko sklonište na čelu s Brunom Langerom već devetu godinu za redom rock koncertom zatvaraju Festival.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum