Književna večer sa Snježanom Akrap-Sušac i Majom Gregorović na Forumu

Pulske autorice Snježana Akrap-Sušac i Maja Gregorović predstavit će svoje nove književne radove u četvrtak, 6. kolovoza u 19 sati ispred Augustova hrama u Puli. Snježana Akrap-Sušac najavljuje novu zbirku „A rajski vrtovi?“ u kojoj ujedinjuje poeziju i prozu raznovrsne tematike – od ljubavne do misaone. Književnica gleda iz pozitivne perspektive na sve što doživljava. Glavna su obilježja njezinih tekstova humor i zdrava doza nostalgije. Urednice i lektorice tekstova su Snježana i Maja, dok će za naslovnicu biti zaslužan Zoran Petrušić, a za oblikovanje i prijelom Mladen Grubišić.

Maja Gregorović predstavlja zbirku priča-eseja „Kao robot“, objavljenu 2020. U podlozi inspiracije leži ljubavni brodolom, no autorica se dotiče se i brojnih drugih tema, kao što su moderna tehnologija, turizam ili kulturna događanja. Svaki je tekst prožet igrom riječima i nadrealnim motivima. Maja zahvaljuje tiskari Papirus i grafičkom uredniku Željku Puzjaku te gostujućem autoru Filipu Petroviću koji je završnom pjesmom u prozi upotpunio njezinu zbirku.

Obje autorice zahvaljuju fotografu Vladimiru Butkoviću koji ujedno sudjeluje u čitanju tekstova. Velike zahvale i autorici službenog plakata promocije, grafičkoj dizajnerici Feodori Gubaš te Gradu Puli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum