Klub-knjižara Giardini 2 i Radio Maestral donose programe u eteru

Uvjetovani epidemiološkim standardima i ograničeni vlastitim prostornim gabaritima, ali nikako ograničeni idejama i željom za promocijom knjiga i čitanja, Klub-knjižara Giardini 2 svoje će aktivnosti do kraja ove godine održati na “otvorenom” prostoru etera lokalnog radija Maestral.

Nakon što je za posljednji, ljetni, 26. Sa(n)jam knjige u Istri, osmišljen poseban program za radio i ostvareno partnerstvo s Maestralom, prirodno se nametnuo nastavak ovakave suradnje i za cjelogodišnje aktivnosti sajamske knjižare na Giardinima, ali i za predstojeći program 27. Sajma čije će se izdanje tradicionalno održati u zimskom terminu, od 19. do 28. studenog 2021., ponovno u prostorima bivše tvornice Arene trikotaža i Shipyarda.

Zajednički program Giardina 2 i Maestrala – Radija koji čuje lijepu riječ, otvorit će u četvrtak,  30. rujna u 16 sati na 95,4 megaherca predstavljanje poetsko-glazbene radionice Pop-poet Vol 2, održane online u prvom dijelu ove godine. Ovoga puta s desetak polaznika je na tekstu, pisanju poezije, radila cijenjena i nagrađivana pjesnikinja Dorta Jagić, dok se pulski glazbenik i producent Marino Morosin ponovno pobrinuo da njihove stihove upotpuni glazbenim efektima i zabilježi kao audio materijal. Radionicu će na radiju predstaviti idejna začetnica ovog projekta, Slavica Ćurković, a proces i rezultate približit će nam Dorta Jagić i Marino Morosin. Također, bit će ovo jedinstvena prilika za poslušati sve snimljene audio zapise.

Svaki četvrtak na Maestralu Nova knjiga među krošnjama

Program se u listopadu nastavlja u tjednom ritmu, svaki četvrtak u 16 sati emisijom Nova knjiga među krošnjama – već poznatim programom kluba-knjižare koji donosi promocije novih knjiga hrvatskih nakladnika, razgovore s književnicima, urednicima i kritičarima. U prvom dijelu mjeseca u emisije će se javiti Lana Bastašić i Ivica Prtenjača.

Prva gošća, 7. listopada bit će nagrađivana književnica Lana Bastašić. Predstavit će nam knjigu “Dnevnik 2020.” naklade Fraktura, projekt na kojem je okupila tri spisateljice i dva pisca iz regije s idejom da zajedno pišu dnevnik i ne znajući što nosi ova kobna godina iz naslova.

Narednog četvrtka, 14. listopada, razgovarat će se s pjesnikom i romanopiscem Ivicom Prtenjačom o njegovom novom romanu “Sine, idemo kući”, nedavno nagrađenim VBZ-ovom nagradom za najbolji neobjavljen roman.

Emisije će voditi Iris Mošnja, a svi programi su financijski podržani od Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor

Leave a Reply


1 + = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum