Virtuoz na bubnjevima, Adam Nussbaum u srijedu u INK

U srijedu, 29. rujna u 20 sati u Gradskom kazalištu Pula, INK, održat će se koncert Adama Nussbauma, u organizaciji Katalpa produkcije iz Zagreba.

Riječ je o trećem po redu Backstage Live Pula festivala, na koji dolazi inozemni virtuoz – jedan od najboljih bubnjara sa saksofonistom Ohadom Talmorom, gitaristima Steveom Cardenasom i Nateom Radleyjem a predstavit će Adam Nussbaum`s  Leadbelly Project.

Nakon što je sviranjem pomagao drugim glazbenicima da do maksimuma razviju svoj potencijal, Adam Nussbaum je nedavno pokrenuo Lead Belly projekt kojim odaje počast bluesu i legendarnom blues glazbeniku Leadu Bellyju, rođenom 1880-ih u Louisiani. Obožava ga od najranije dobi, a projekt donosi suvremno viđenje bluesa, primjereno današnjem dobu.

Adam Nussbaum je traženi glazbeni pedagog koji predaje u institucijama kao što su Berklee School of Music, Državno sveučilište u New Yorku, New School i na brojnim konzervatorijima širom svijeta. Njegova vrhunska bubnjarska tehnika omogućila mu je suradnju s najboljim proizvođačima svega što je vezano uz bubnjeve.

Rođen je u New Yorku, a odrastao je u Norwalku u državi Connecticut. Bubnjeve je počeo svirati kao dvanaestogodišnjak, nakon što je pet godina učio svirati klavir. Osim toga kao tinejdžer je svirao bas i saksofon. 1975. seli u New York kako bi pohađao Davisov centar za scenske umjetnosti na City Collegeu. Na kraju se usredotočio na bubnjeve. Tijekom više od četrdeset godina karijere svirao je i snimao s vrhunskim jazzistima kao što su Paul Bley, Lee Konitz, Dave Liebman, John Abercrombie, Michael i Randy Brecker, Eliane Elias, Gil Evans, Stan Getz, James Moody, Bob Berg, John Scofield, Joe Sample, Toots Thielemans, Kenny Wheeler i Niels-Henning Ørsted Pedersen. Među brojnim suradnjama je ona sa Seamusom Blakeom, Jayjem Andersonom i Ozom Noyem član je sastava BANN, s Daveom Liebmanom i Steveom Swallowom čini trio We3, s Gwilymom Simcockom, Steveom Rodbyjem i Mikeom Walkerom svira u sastavu The Impossible Gentlemen, s Johnom Abercrombiejem, Jerryjem Bergonzijem i Garyjem Versaceom član je The Nuttree Quarteta, a s Ratkom Zjačom, Simoneom Zanchinijem i Martinom Gjakanovskim svira u ZZ Quartetu. Surađujući s proizvođačem bubnjeva Sonor, pomogao je dizajnirati liniju u seriji “HiLite”, a kao suradnik proizvođača Zildjian činela pomogao je razviti činele “Renesanse” i “Pre-age”. Također je s Hudson Musicom koproducirao sedmosatni edukativni video materijal pod nazivom “The Art of Playing Brushes”.

Izvor

Leave a Reply


7 + = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum