Poziv za volontiranje u Trieru

rok: 20.10.2021

Njemački Grad Trier raspisao je poziv za volontera koji želi sudjelovali u aktivnostima gradske uprave Grada Triera, točnije, u aktivnostima odjela za bratimljenje gradova. Pula i Trier pobratimljeni su već 50 godina te se tim povodom prvi volonteri u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti u Trieru traže baš iz Pule. Volontiranje je dugoročno u trajanju od 9 ili 10 mjeseci, a početak volontiranja bio bi listopad ili studeni 2021. godine. Savez udruga Rojca je akreditirana organizacija te će pomoći Gradu Trier pri traženju i spajanju volontera i pružat će podršku volonteru za vrijeme trajanja volonterskog staža.

Stoga se pozivaju mladi od 18 do 30 godina koji žele znatno pridonijeti društvu i aktivno iskazivati solidarnost da sudjeluju u ovoj neprocjenjivoj prilici koja će im omogućit stjecanje iskustava i razvoj novih vještina. Svoje motivacijsko pismo i životopis na hrvatskom i engleskom jeziku potrebno je poslati na mail evs.surojc@gmail.com zaključno do 20. listopada 2021. godine.

Poželjno je da volonter ima osnovno znanje njemačkog jezika, ali bi trebao pokazati i spremnost za sudjelovanje na tečaju njemačkog jezika.

Nisu potrebna posebna prethodna znanja ili kvalifikacije, međutim volonter bi trebao biti zainteresiran za političke teme, gradsku organizaciju i administraciju, građanski angažman i demokratske procese. Volonter bi također trebao pokazati interes za Europu i za teme poput međunarodne suradnje, međunarodnih pitanja i međunarodnih događaja. Otvorenost prema (međunarodnim) akterima i zadacima, interes za komunikacijom i suradnjom unutar europskog prostora, samoinicijativa te komunikativnost zasigurno su prednosti.

Volonter će biti odabran uzimajući u obzir načela Europskih snaga solidarnosti poput jednakog tretmana, jednakih mogućnosti, nediskriminacije.

Više informacija pronađite na ovoj poveznici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 16

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum