„Follow up“ program u Društvenom centru Rojc

Tribina i dva koncerta

• Dnevni boravak Rojca je ove subote, 13. studenog, domaćin „Follow up“ programa u sklopu kojega će se, s početkom u 18 sati, održati tribina „Pula i Rijeka – glazbene luke?!“ te koncerti bendova Fallen Down Moon i White on White.

„Follow Up“ je program koji kroz primjere dobre prakse želi ojačati ili uspostaviti suradnju između organizacija slične ili iste programske sheme s ciljem obogaćivanja kulturne ponude te s naglaskom na glazbu. Program je osmišljen kao gostujuće vikend predstavljanje u sklopu kojega svaka od organizacija ima i ulogu domaćina. Ove godine, program povezuje dva lučka grada, dva važna rasadnika kulture, Pulu i Rijeku.

U sklopu programa, uživo će se na Radio Rojcu, te na Facebook stranicama radija i Distune Promotiona održati koncerti bendova Fallen Down Moon i White on White.

U 18 sati, sudionici tribine, Marin Jurčić, Željko Pendić (Distune promotion), Edi Cukerić (producent) i moderator Vedran Unukić te član mnogih pulskih bendova, pokušat će odgovoriti na pitanje je li bogata glazbena povijest oba grada temelj za kontinuirani razvoj scene? Usporedit će autore, načine konzumacije glazbe, klupsku i festivalsku infrastrukturu, te financijsku situaciju u glazbi u cjelini, obuhvaćajući sve faktore, od publike do prostora, autora i organizacije.

Iza pseudonima Fallen Down Moon krije se kantautor Zvonimir Buktenica. Pseudonim je pažljivo i znalački odabran po pjesmi „The Walkaboutsa“. Prvi album, „Way Back Home“ u žanru americane, objavljen je 2020. Žminj, kao mjesto nastanka i prebivalište autora i izvođača teško da bi kome palo na um, ali da, Zvone je upravo iz Žminja. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu je ostavio i žminjski gitarist Edi Banovac-Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec, usna harmonika, i Sandro Subiotto na bubnjevima.

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića, zaokružen u cjelinu albuma prvijenca „Out of Nowhere“ čiji će posebni aranžman obogatiti premijerni nastup u Puli. Riječ je prvenstveno o glazbi prožetoj autobiografskim motivima i lirikom sredovječnog života, koju je u maniri suvremene americane aranžmanski uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids). Materijal s debitantskog albuma (nagrađenog Ri Rock statuom za 2019. u kategoriji „Nova nada“.) dosad su predstavila tri video broja, dok se usporedo sa svrikama nastavila plodna suradnja dvojice autora na pjesmama za sljedeći album.

Uzvratno gostovanje Pule u Rijeci dogodit će se sredinom siječnja 2022., a naglasak će tada biti na likovnoj umjetnosti.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeka – odjel za kulturu. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum