Tribina „Položaj kulture u razvoju grada Pule“ u pulskom Circolu Zajednice Talijana

Tribina „Položaj kulture u razvoju grada Pule“ bit će se održana u utorak, 23. studenog u 13 sati u pulskom Circolu Zajednice Talijana, a u sklopu programa „Kreativna jesen u Istri“.

Svoj su dolazak na tribinu potvrdile Lena Radunić, p.o. Gradonačelnika pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule i Anja Ademi, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule, a razgovor će voditi Irena Boljunčić Gracin.

„Tribinom želimo otvoriti dijalog djelatnika/ca u kulturi, umjetnika/ica i ostalih zainteresiranih građana/ki s predstavnicima/cama vlasti, nositelja/ica odluka i kulturnih politika u Gradu Puli. Nova vlast donosi i novu viziju, a kako će kulturne politike utjecati na razvoj kulturnog sektora, posebice vaninstitucionalne kulturne scene i očekuje li nas uskoro izrada nove Kulturne strategije Grada koja će doprinijeti razvoju kulture i urbanom razvoju Grada; na koji će se način financirati kultura, tko će i kako o tome odlučivati, neke su od tema o kojima ćemo raspravljati s predstavnicama vlasti“, navode organizatori.

 Tribinu organiziraju udruga Čarobnjakov šešir i HUIU – Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum