Poziv za volontiranje u Trieru

rok: 31.12.2021

Grad Trier (Njemačka) raspisao je poziv za volontera/ku koji/a želi sudjelovali u aktivnostima gradske uprave Grada Triera, točnije, u aktivnostima odjela za bratimljenje gradova. Pula i Trier pobratimljeni su već 50 godina te se tim povodom prvi volonteri/ke u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti u Trieru traže baš iz Pule. Volontiranje je dugoročno u trajanju od 9 ili 10 mjeseci, a početak volontiranja bio bi listopad ili studeni 2021. godine. Savez udruga Rojca je akreditirana organizacija te će pomoći Gradu Trier pri traženju i spajanju volontera/ke i pružat će podršku volonteru/ki za vrijeme trajanja volonterskog staža.

Stoga pozivamo mlade od 18 do 30 godina koji žele znatno pridonijeti društvu i aktivno iskazivati solidarnost da sudjeluju u ovoj neprocjenjivoj prilici koja će im omogućit stjecanje iskustava i razvoj novih vještina. Poželjno je da volonter/ka ima osnovno znanje njemačkog jezika, ali bi trebao/la pokazati i spremnost za sudjelovanje na tečaju njemačkog jezika. Svoje motivacijsko pismo i životopis na hrvatskom i engleskom jeziku potrebno je poslati na email evs.surojc@gmail.com zaključno do 31.12.2021. godine.

Planirane projektne aktivnosti za vrijeme boravka u Trieru su vrlo raznolike; volonterima/kama se daje prilika da doprinesu vlastitim idejama, da ih dalje razviju u projektno i na kraju ih implementiraju. Posebna se pozornost posvećuje očuvanju i proširenju europskih ugovora o bratimljenju gradova koji su nastajali i rasli desetljećima.

Troškovi koji su pokriveni iz ovog programa: hrana i smještaj u iznosu od 24 eura na dan (870 eura mjesečno), 275 eura za put, 5 eura na dan džeparac.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor

Leave a Reply


9 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum