Do ciacole con Dino Pešut u pulskom Circolu Zajednice Talijana

Manifestacija „Proces 2022“ nastavlja s programom „Do ciacole con…“ koji će se održati u subotu 21. svibnja u pulskom Circolu, točnije, u Caffe baru Circolo 17, s početkom u 20 sati.

Gost programa je Dino Pešut, nagrađivani hrvatski pisac, dramaturg i dramatičar, a s njim će Ana Bačić i Jan Franjul razgovarati o queer književnosti, pitati se postoji li ona uopće, kolika je vidljivost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i njihovih života, i je li ta vidljivost dovoljna za promjene. Razgovarat će se i o Pešutovom radu, osvrnuti se na književne teme, ali i preporučiti publici što čitati. Kao i uvijek, pozivamo publiku da se u razgovor uključi s pitanjima i komentarima. Program će se također uživo prenositi na Facebook stranici udruge Proces, a snimka razgovora emitirat će se na Radio Rojcu.

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine. Diplomirao je dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame su mu postavljane u mnogim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Marin Držić Ministarstva kulture za drame: L.U.Z.E.R.I., (Pret)posljednja panda ili statika, Veliki hotel Bezdan, Stela, poplava, Olympia Stadion te Granatiranje. Osvojio je nagrade Deutschen Jugentheaterpreis te nagradu Heartefakt fondacije za najbolji suvremeni socijalno angažirani tekst. Polaznik je rezidencijalnog programa za nove dramatičare u kazalištu Royal Court u Londonu. Drame su mu prevedene na engleski, njemački, francuski i poljski jezik.

„Proces 2022“ cjelogodišnja je manifestacija koju organizira Proces – udruga za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava, a u sklopu koje će u Puli, na različitim lokacijama, biti organizirano više događanja kojima će se publici predstaviti queer umjetnice i umjetnici. Organiziranjem manifestacije „Proces 2022“ započinje se s procesom senzibiliziranja javnosti i povezivanja u sigurnim prostorima. Umjetnost organizatori koriste kao snažan alat aktivizma te potiču empatiju koja je neophodna za postizanje socijalne pravde.

Program „Proces 2022“ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum