Festival poljskog filma „Visla“ u Kinu Valli od 22. do 24. svibnja

Festival poljskog filma u suorganizaciji s Poljskom kulturnom udrugom Polonez iz Splita i Zakladom Wspieram iz Poljske održavat će se od 22. do 24. svibnja u pulskom Kinu Valli. Peto izdanje ovog festivala obilježit će se, izuzev u Puli, još u tri grada: Splitu, Rijeci i Varaždinu.

Festival otvara „Povratak u te dane“ (r. Aksinowicz), film o četrnaestogodišnjem Tomeku čiji se otac neočekivano vraća kući nakon što je s obiteljskom ušteđevinom pobjegao u SAD. Kako vrijeme odmiče, Alek se bori s jakom ovisnošću o alkoholu koja postupno uništava Tomekovu obitelj i njegovo djetinjstvo. Sljedeći dan je na rasporedu urnebesna komedija „Roditelji“ (r. J. Michalczuk), koja je osvojila nagradu publike na Vancouver Film Festivalu prošle godine, crnohumorna priča o vjenčanju otkazanom u zadnji čas, no roditelji para odlučuju da se domjenak ipak mora održati. U povodu 100. godišnjice rođenja istaknutog poljskog redatelja Jerzyja Kawalerowicza, Festival zatvara jedan od najpoznatijih poljskih klasika „Noćni vlak“. Riječ je o melodrami s elementima misterije i trilera, a prikazuje susret muškarca i žene u vlaku, dok policija traga za odbjeglom ubojicom.

Filmovi će se prikazivati od 22. do 24. svibnja u 19 sati, a cijena ulaznice iznosi 15 kuna po filmu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum