Književna večer u Dnevnom: Eliša Papić predstavlja roman “Gad”

Književna večer u Dnevnom koju organizira Savez udruga Rojca održat će se u unutrašnjem dvorištu Rojca u utorak, 31. svibnja u 20 sati, a publici će Eliša Papić predstaviti svoj drugi roman „Gad“, te održati koncert izvođača Sidh-Ri, benda iz romana, benda koji ne postoji, ali čije pjesme i album su vrlo stvarni.

Eliša Papić, glazbenik, pisac i liječnik, rođen je u Puli 1992. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Zatim seli u Rijeku gdje je završio Medicinski fakultet. Iza sebe ima nekoliko EP-ova i albuma: „Chapters“ (2018.), „Chaos Buddy“ (2019.), „Let Me Tell You About“ (2020.) i „Amy“ (2021.), njegove su se kratke priče našle u užem i širem izboru nekoliko književnih natječaja (Prozak, Metafora, Sedmica & Kritična Masa i dr.), pobjednik je Festivala europske kratke priče (FEKP) 2019. godine, te je autor je romana „Šest žica i Stetoskop“ (Naklada Bošković, 2017.) i pjesničke zbirke „Aurora“ (Vlastita naklada, 2020.).

„Gad“ je metafikcijski roman o Henryu, koji se, nakon što je uhvaćen u preljubu, doseljava kod svojega starijega brata Maxa, uspješnog pisca. Henry tada, na Maxov prijedlog, pokušava proraditi svoju situaciju kroz pisanje kratkih priča, ali sve se zakomplicira u trenutku kada likovi iz njegovih priča, nezadovoljni time kako su pisani, ožive i pobjegnu u stvarni svijet. Henry i Max primorani su zaputiti se u nestabilnu, novu stvarnost kako bi vratili likove na svoje mjesto, a putem će otkriti da ništa nije onakvim kakvim se čini, pa tako čak ni njihov odnos. S Elišom Papićem razgovarat će Katarina Radetić. Ulaz je besplatan.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum