Festival Cittanova Blues Zero u Novigradu

Posljednji vikend lipnja u Novigradu obilježit će potpuno novi i svježi glazbeni festival koji na velika vrata vraća kvalitetnu svjetsku glazbu na trg pod zvonikom. Festival Cittanova Blues Zero okreće novu stranicu povijesti u glazbenoj prepoznatljivosti grada.

Ono što je prije 30-ak godina uspješno pokrenuo Boško Petrović, ponovno se vraća s novom ekipom na čelu, s novim – starim blues potpisom. Pobjednici Croatian Blues Challengea  2018. i 2019. godine, Novigrađani Denis Makin i Leo Anđelković (The Screaming Wheels) i Davor Hačić, koji su imali priliku dokazati se u meki bluesa u Memphisu pred strogom blues publikom te pritom oduševiti, ostvarili su dugo sanjani san o blues festivalu u Novigradu. No ostvarenje tog sna tek je uvertira u sve ono što će se graditi i stvarati narednih godina.

Na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga, u petak 24. lipnja i subotu 25. lipnja, nastupat će vrsni blues glazbenici iz Hrvatske, Italije i SAD-a te publiku „nahraniti“ različitim varijacijama blues i rock glazbe, od 21 sat do ponoći.

Kraj obiju večeri začinit će Jam session svih izvođača od kojeg možemo očekivati jedinstvenu kreativnu demostraciju vještina okupljenih glazbenih znalaca od kojih zavrije krv u žilama.

Nulta godina festivala, koji će već iduće godine biti sadržajniji i višednevni, dovodi Edija Maružina iz Gustafa i njegov novi bend koji koketira s trance i neo bluesom te istarskim kantom. Nakon njega čut ćete blues virtuoza na gitari Gennara Porcellia iz Napulja, predstavnika svjetske „garde“ koji je surađivao s Edoardom Bennatom, te jake blues snage s Kvarnera – Riccardo Saraj and Midnight BB. Zvijezde druge večeri bit će Barbara Blue, jedna od najistaknutijih blues pjevačica današnjice, legenda iz Memphisa, a sad će zasjati uz Davora Hačića, s kojim je ove godine u Americi snimila album. Odmah nakon njih žestoko će nastaviti The Screaming Wheels, koji ove godine ima europsku turneju svog prvog albuma Istramental, dovršenog u New Yorku i hvaljenog od strane „stručnog uha“, a tu drugu festivalsku večer otvorit će prijatelj novigradske scene, Franco Toro iz Trsta i Marco Pandolfi iz Vicenze, sa starim blues štihom – vokali, akustična gitara i usna harmonika.

Kome koncerti na trgu neće biti dovoljni, moći će u nastavku noći uživati na „produžecima“ jam sessiona u 9pub – Devetka baru.

Program:

Petak, 24.06.

21h – Edi east trans blues band

21:50h – Gennaro Porcelli

23:15h – Riccardo Staraj and Midnight BB

0:00h – Jam session Pub9

Subota, 25.06.

21h – Franco Toro and Marco Pandolfi

21:50h – Barbara Blue

23:15h – The Screaming Wheels

0:00h – Jam session Pub9

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum