Novigrad u rujnu postaje domaćin Festivala kratkometražnog filma

Festival kratkog metra Novigrad održat će se od 16. do 18. rujna u novom multimedijskom centru grada Novigrada, CMIK-u (Centar za manifestacije i kulturu Novigrad).

Riječ je o najmlađem međunarodnom festivalu u Hrvatskoj i jedinom festivalu na području Istarske županije koji prikazuje isključivo filmove kratkog formata. Program će uključiti filmove iz cijelog svijeta, projekcije će se odvijati u zatvorenom i otvorenom kinu, a posjetitelji će, osim uživati u filmovima, moći i besplatno sudjelovati u raznim radionicama i edukacijama.

Festival je natjecateljskog karaktera – nagrađuje se najbolji film po izboru publike iz regionalne i iz međunarodne konkurencije. Prvo izdanje festivala održati će se u suradnji sa Slovenijom kao prvom „zemljom partner“. Ulaznice će biti dostupne na ulazu kina a moći će se i rezervirati uživo na našem info punktu ili putem e-maila festivalkratkogmetra@gmail.com.

Nakon projekcije filmova, posjetitelji će imati priliku upoznati autore kroz razgovor s publikom. U Novigrad u rujnu stižu brojni i renomirani producenti, redatelji, scenaristi i glumci.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum