Kino Katarina: kino-kamion stiže u Vodnjan

Unseen film festival i Roj Osa

• Posljednja projekcija ljeta u organizaciji Kina Katarina već treću godinu zaredom rezervirana je za suradnju s Apotekom – prostorom za suvremenu umjetnost iz Vodnjana.

U nedjelju, 11. rujna, s početkom u 20.30 sati zajedno će ugostiti Unseen film festival iz Cavtata i baskijski Guerrilla Food Sound System na lokaciji kod željezničkog kolodvora u Vodnjanu gdje će se parkirati jedinstveno mobilno kino odnosno kino-kamion. Nakon filmskih projekcija publiku očekuje nastup Roja Osa.

Unseen film festival je mini filmski festival iz Cavtata koji je nastao u organizaciji Centra za dramsku umjetnost iz Zagreba, a koji slijedi kritički pristup u odnosu na postojeće prakse, decentralizaciju djelovanja, interdisciplinarnu, intersektorsku i međunarodnu suradnju te poticanje stvaralaštva mladih autora/ica.

Njegovo šesto izdanje je putujuće pa tako nakon Dubrovnika i Splita, Mostara i Zagreba filmski program dolazi i u Vodnjan.

Sadržaj festivala čine autori i filmovi iz Srednje i Južne Amerike.
U svakom gradu Unseen prikazuje blok kratkih filmova u trajanju od 50-ak minuta, selektora André Di Franca (Brazil) i selektorice Anaís Córdova-Páez (Ekvador). Na ovaj način Unseen gradi suradnju između Jugoistočne Europe i Srednje i Južne Amerike.

Vodnjanski program uključuje sedam kratkometražnih filmova autorica iz Meksika, Ekvadora, Brazila i Čilea. Tematski naglasci selekcije reproduktivna su prava, posebno pravo na abortus.  Na Vodnjanskoj projekciji i razgovoru pridružit će se Karla Crnčević iz Unseena.

Nakon filmske projekcije nastupa Roj Osa koji čine Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz i Marco Quarantotto. Njihova glazba nastaje na sjecištu jazza, drone-a i elektroakustike u slobodno improviziranoj formi. Generiraju intenzivan i poetičan zvuk stavljajući u prvi plan proces i kreaciju svojstvene ovom triju koji svira zajedno u različitim formacijama od prve polovice devedesetih godina. Njihov prvi nosač zvuka bit će objavljen sljedeće godine za nezavisni label Kopaton records.

Program se realizira uz podršku HAVC-a i Grada Vodnjana.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum