Najava Javnog poziva za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2023. godinu

Grad Pula, Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva obavještava potencijalne prijavitelje na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule-Pola za 2023. godinu o datumu raspisivanja Javnog poziva i novostima.

Dana 26. srpnja 2022. godine stupio je na snagu Zakon o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, a kojim je, pored ostalog, utvrđeno da se Javni poziv objavljuje do 1. listopada tekuće godine za sljedeću proračunsku godinu. Javni poziv, Upute za prijavitelje i ostala dokumentacija usklađeni su s odredbama novog Zakona. Sukladno navedenome, obavještavamo sve potencijalne prijavitelje na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2023. godinu da će isti biti objavljen u četvrtak, 29. rujna 2022. godine na sljedećoj poveznici:

https://www.pula.hr/hr/uprava/upravni-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-kulturu-i-razvoj-civilnog-drustva/zahtjevi/prijavnice

Pravo podnošenja prijava na Poziv imat će samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge te ostale pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture. Javni poziv bit će otvoren najmanje 30 dana od dana javnog objavljivanja istog. Odluka o dodjeli financijskih sredstava po Javnom pozivu, sukladno Zakonu, donosi se u roku od 90 dana od dana donošenja proračuna. Grad Pula Odluku o dodjeli sredstava po Pozivu planira objaviti najkasnije 45 dana od dana donošenja Proračuna za 2023. godinu.

Do stupanja na snagu novog Zakona, utvrđivanje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule provodilo se putem dva Javna poziva. Napominjemo da će se od ove godine umjesto dosadašnja dva Javna poziva raspisivati jedan Javni poziv namijenjen fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture. Prijave na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule od sada će se dostavljati isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima na zahtjev Grada), a što će uvelike olakšati prijavu svim potencijalnim prijaviteljima kojima će biti osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.

Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule, svim zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima, želi pružiti podršku u vidu osposobljavanja za prijavu na Javni poziv. Online radionica s ciljem upoznavanja i olakšavanja prijava putem novog elektroničkog sustava prijavljivanja održat će se dana 27. rujna 2022., utorak, s početkom u 14 sati putem Microsoft Teamsa. Osim online radionice, prijaviteljima će biti dostupne tekstualne i video upute za korištenje e-prijavnice te tehnička podrška tijekom prijavljivanja. Rok prijave za sudjelovanje na on line radionici je do 26. rujna 2022. godine putem e-maila pjp@pul.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum