Otvorene prijave za natječaj „Reci to stripom“ i osvoji vrijedne nagrade!!!

rok: 21.10.2022

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU i Istarska kulturna agencija-Agenzia culturale Istriana (IKA) pozivaju sve postojeće i buduće strip crtače i obožavatelje stripa od 13 do 19 godina, odnosno polaznike osnovnih i srednjih škola iz Istarske županije da se prijave na natječaj Reci to stripom. Cilj natječaja Reci to stripom! je među djecom i mladima promijeniti percepciju o stripu kako isključivo zabavnoj devetoj umjetnosti te ih educirati da ne promatraju strip samo kao vizualnu, nego i kao društvenu činjenicu uz pomoć koje mogu progovarati o najrazličitijim društveno-odgovornim temama.

Natječaj Reci to stripom! dio je HUiU-ovog Programa Strip čitaonice Mrkli Mrak iz Pule i projekta IN DIS ART koji u partnerskoj suradnji tijekom 2022. g. na području Istarske županije provode HUiU i IKA. Projekt u 2022. financiraju i podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Istarska kulturna agencija-Agenzia culturale Istriana (IKA).

Pravila natječaja:

Natječaj traje od 26.09. 2022. do 21.10.2022.

Strip mora obrađivati i progovarati o nekoj od društveno-odgovornih tema. Npr. o zaštiti okoliša i prirode (klimatske promjene, briga o životinjama), volonterstvu, brizi o starijim osobama, važnosti glazbe, umjetnosti, putovanja, obrazovanja u svakodnevnom životu mladih, o problemu vršnjačkog nasilja, problemu ovisnosti (droga, alkohol, cigarete, Internet i sl.)… Istražite! Teme su mnogobrojne! odaberite jednu i o njoj progovorite stripom!!!

Prijaviti se mogu polaznici istarskih osnovnih i srednjih škola od 13 do 19 godina

Stripovi moraju biti nacrtani na samo jednom papiru formata A4. Mogu se koristiti bilo koje tehnike crtanja. Stripovi mogu biti crno-bijeli ili u boji.

Stripove je potrebno skenirati i poslati u digitalnom formatu (PDF, JPG i TIFF, visoke rezolucija 300 dpi, dimenzija A4) na E-mail adresu info@huiu.hr

Uz strip je potrebno poslati i svoje ime i prezime, kontakt br. mobitela; naziv škole, broj godina i naziv stripa.

Ocjenjivanje, nagrade i promocija:

Sve pristigle radove ocjenjivat će stručni žiri u sastavu Vjeran Juhas, Vibor Juhas i Tihomir Tikulin Tico koji se i sami bave ilustracijom, crtanjem stripova, grafičkim dizajnom i sl.

Tri najbolje ocjenjena stripa bit će nagrađena idućim nagradama: 1. Wacom Intuos grafički tablet, 2.set flomastera DUAL Nassau FINE ART 168 komada, 3. komplet Posca od 16 flomastera i blok za crtanje.

Svi stripovi bit će objavljeni u zajedničkoj publikaciji „RECI STO TRIPOM“. Svaka škola i svaki sudionik natječaja dobit će po jedan tiskani primjerak.

Svi stripovi bit će izloženi i na zajedničkoj izložbi „RECI TO STRIPOM“ tijekom mjeseca prosinca 2022. u Puli kada će i najbolje ocijenjenim strip autorima biti uručene zaslužene nagrade.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum