Izložba Pierrea Tola „Comunicating vessels“ u galeriji Poola

Izložba Pierrea Tola naziva „Comunicating vessels“ bit će otvorena u petak, 30. prosinca u 19 sati u galeriji Poola.

„Nije bilo električne struje ali dovoljno je dnevne svjetlosti ulazilo kroz pukotine u zidu. Razina moje energije pala je na niske grane. Mozak kao da mi je bio ugašen cigaretom i misli su mi gmizale po podu. Nokti su bili crni, a ruke mi se neprestano znojile. Očni kapci su padali na pola koplja. Ožiljci na mome tijelu prizivali su muhe i infekcije su bile moguće. Možda me je dugi boravak u divljini učinio nepristupačnijim, ne znam. Nemojte me pogrešno shvatiti. Rođen sam i odrastao u gradu, moji omiljeni stihovi iz djetinjstva bili su: I was never into nature, I was into wilderness / I never wanted to be an artist. I wanted to be a Magician“, piše autor u pozivnici izložbe.

Pierre Tol, rođen je 1970. godine u Amsterdamu. Autodidakt je, bavi se uglavnom performansom, audio-instalacijama, glazbom, fotografijom i videom. Sam početak vezuje za fotografsko-filmski studio u Amsterdamu u kojem radi krajem 80-ih. Nakon što je nekoliko godina živio u Pyrénées-Orientalesu u Francuskoj vratio se u Nizozemsku te radi sa lokalnim kazališnim skupinama kao izvođač i lutkar. U kasnim 90-ima započinje produkciju avangardne glazbe i izvedbenih umjetnosti te suradnju sa međunarodnim umjetnicima. Osnovao je tonski studio i atelje kostima/rekvizita u Amsterdamu. Tijekom proteklih godina uglavnom se bavi zvukom  skladanjem, eksperimentalnom glazbom, zvučnim instalacijama, videom i radiom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum