JazzIstra: Koncert Sterpteta Branka Sterpina u Hotelu Pula

Ciklus koncerata udruge JazzIstra u Hotelu Pula nastavlja se u nedjelju 22. siječnja u 20 sati koncertom Sterpteta Branka Sterpina. Njihov koncert naslovljen je „Tragovima Cheta…“, a osim Sterpina na trubi Sterptet čine još i Sonja Domitrović na alt saksofonu, Carlos Fagin na klaviru, Nenad Mirt na kontrabasu i Sebastian Stell na bubnjevima.

„Puno smo slušali Cheta Bakera. Lakoća, mirnoća, nepretencioznost, prividna jednostavnost, sve bi to mogli navesti kao obilježja njegova načina sviranja. No njegova lirika, spontana, urođena, nešto je što se ne da imitirati i što Cheta čini neponovljivim. Ovu smo večer posvetili njemu, Chet Bakeru i nadamo se da su kroz slušanje njegovih ploča komadići njegove lirike ostali negdje u nama i da će kroz našu svirku doprijeti i do vas“, poručuju članovi Sterpteta.

Hotel Pula (HP) uz svoju turističku djelatnost ovaj hotel postaje i okupljalištem pulske alternativne kulturne scene krajem 80-tih i prvom polovicom 90-tih godina. Točnije, ta se alternativna scena okupljala u disku Colloseum kasnije jednostavno nazvanom HP. I nakon tog perioda klub je povremeno bivao poprištem kulturnih događanja kao što su primjerice jazz koncerti održani u HP-u a koje je organizirala tadašnja Jazzbina Pula Jazz. U nastojanju da oživi i ukaže na potencijalno iskoristive klubove i koncertne prostore u Puli udruga jazz glazbenika Istre – JazzIstra je u prosincu 2022. godine organizirala koncert JazzIstra Orchestra i Barbare Munjas. Spoznavši da hotelu slijedi renoviranje kojim će legendarni klub nestati JazzIstra je odlučila nizom ciklusa koncerata još jednom oživjeti i „ispratiti“ klub.

JazzIstra – udruga jazz glazbenika Istre okuplja istarske jazz glazbenike ponajviše se baveći realizacijom programa JazzIstra Orchestra. Uz to se trudi poticati koncertne aktivnosti i stvaralaštvo istarske jazz scene. Članovi udruge, posebno glazbenici okupljeni u pulskom big bandu okosnica su koncertnih programa koji će se održati u najavljenom ciklusu koncerata. Cilj je oživjeti scenu, ukazati na postojeće koncertne prostore i klubove, pokazati koliko se raznolikih programa može ostvariti snagom lokalnih kreativaca, stvoriti samoodržive koncertne aktivnosti u gradu te privući publiku uz koju i za koju će se producirati sadržaji lokalnih gostujućih glazbenika.

„„ULAZ 6 €URIĆA“ je upravo pokrenuta kampanja kojom se nastoji doprijeti do postojeće jazz publike i stvoriti novu publiku svjesnu činjenice da je za umjetničke programe dobro kupiti kartu, te time poticati kulturnu scenu i omogućiti joj da samostalno producira nove programe kroz koje će svoje kreativne potencijale u puno većoj mjeri moći pokazati lokalni umjetnici. Živa i puno aktivnija lokalna scena te gostovanja umjetnika iz drugih sredina teško su ostvariva uz isključivo besplatne programe. Kupi kartu – podrži scenu“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum