Filmski studio Medika u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija presjeka produkcije Filmskog studija Medika koji u sklopu Autonomnog kulturnog centra Attack! u Zagrebu djeluje od 2009., bit će održana u četvrtak, 4. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Na programu su filmovi nastali na tamošnjim radionicama i rezidencijama, a voditelj studija Josip Visković predstavit će i radove nastale na produkcijskim festivalima Maraton kratkog filma i Cinemademare. Večer će se održati uživo i putem Zooma, a razgovor s Josipom Viskovićem moderirati će Marko Zdravković-Kunac.

Program:

Nika Kapelec: „Ilija i Pavle“

2019, kratki igrani, 15 min

Ivan Stanić: „Rosebud!“

2012, kratki hibridni, 9 min

Renata Lučić: „Molim te mama, nemoj danas“

2014, kratki igrani, 14 min

Sven Gorjanc-Fabić, Josip Visković, Goran Vrbanić: „Zašto?“

2011, dokumentarni, 32 min.

Josip Visković: „3 hodočasnika“

2016., kratki igrani, 11 min.

Filmski studio Medika prostor je u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika u Zagrebu koji od 2009. služi za filmska snimanja, projekcije, radionice i rezidencije. Kroz program radionice kratkog filma dosad je nastalo osam kratkih i jedan dugometražni igrani film, a studio je usto (ko)produkcijski podupro brojne druge filmove i umjetničke projekte. Redovno se održavaju i radionice stop motion animacije, scenarija i montaže. Kad bude moguće, sigurno će se obnoviti i programi predstavljanja međunarodnih filmskih projekata i putujućih festivala te rezidencija stranih filmaša i videoumjetnika.

Josip Visković je devedesetih bio među pokretačima Schmrtz Teatra i časopisa Nomad, a u ovom je stoljeću sudjelovao u enormnom broju ne sasvim profesionalnih filmskih produkcija kao režiser, scenarist, montažer, snimatelj, producent, glumac, tonac, muzičar i ostalo. Uz državnu potporu režirao je dva filma, od kojih je “Može neko bacit čik odozgo” (2012.) nagrađen na festivalima u Acirealeu i Bukureštu. Bez potpore je režirao još jako puno filmova, spotova, videoradova u sklopu kazališnih predstava i multimedijalnih projekata i slično. Od 2005. do 2011. sudjelovao je u organizaciji produkcijskog festivala Maraton kratkog filma. Od 2009. vodi Filmski studio Medika. Od 2014. filmove snima prvenstveno u Italiji.

Autonomni kulturni centar – Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina udruga građana/ki koja djeluje u području izvaninstitucionalne kulture i mladih. Udruga djeluje po “uradi sam” principima, stvara kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te njeguje aktivistički pristup i osigurava javni prostor za stvaranje i djelovanje svima koji kreativnim izričajem odbijaju biti dio mainstreama a žele sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini koje vode slobodnom društvu. AKC od 1997. godine pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni organizacijom samostalnih i partnerskih projekata koji se realiziraju na razini cijele Hrvatske i inozemstva u formi umjetničkih festivala, alternativnih koncertnih događanja, filmske i kazališne produkcije, galerijskog programa, knjižnice te besplatnih edukativnih sadržaja. Počev s 2009., AKC upravlja društveno kulturnim centrom AKC Medika, aktivnim u području civilnog društva, subverzivne umjetnosti i aktivizma.

Ulaz na projekciju je besplatan. Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova,

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum