Radionica Medijski kultivator udruge Metamedij

Za sve ljubitelje kulture i medija, pulska udruga Metamedij organizira besplatnu višednevnu radionicu Medijski kultivator (od 17. listopada do 7. studenog) na temu promatranja kulture u širem društvenom kontekstu te kulturne i umjetničke kritike u medijima. Program počinje s predavanjima “Novinarstvo u kulturi” i Kultura na TV ekranima” koja će biti održana 17. listopada od 18 do 20 i 45 sati u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici. Radionica se nastavlja na istom mjestu, 18. listopada s početkom u 10 sati, kada je na rasporedu predavanje “Književna kritika”.

IMG_3668ggg (600x400)

Prvo predavanje “Novinarstvo u kulturi” vodit će Davor Mandić, dugogodišnji novinar, kritičar i komentator u kulturi riječkog dnevnika Novi list. Kroz Mandićevo predavanje i kasnije praktični rad, nude se osnovne teorijske informacije, ali i praktična uputstva za kreiranje tekstova prema pravilima struke. Pritom će se posebno osvrnuti na specifičnosti sektora kulture u odnosu na druge novinarske sektore. Zatim će, u 19 i 15 sati, uslijediti predavanje dugogodišnje HTV-ova novinarke u kulturi, Vlatke Kolarović. Ona će govoriti o kulturi na TV ekranima te ustroju HTV-a. Polaznici će s voditeljicom razraditi i koncept jedne emisije, urediti teme i uvježbati način na koji se razgovara s gostima…

U subotu, 18. listopada od 10 do 12 sati, na rasporedu je predavanje “Književna kritika” Davora Mandića. U ovom dijelu, predavač će se pobliže baviti teorijom i posebno praksom pisanja književne kritike. U teorijskom dijelu učit će se razlika između prikaza, recenzije i kritike, a u praktičnom dijelu polaznici će prema uputstvima pisati prikaz i kritiku.

IMG_3664ffggggg (600x400)

Ovogodišnji nastavak programa Medijskog kultivatora sadrži nekoliko različitih edukacijskih modula usmjerenih različitim područjima u kulturi, stoga će biti održana predavanja o kritici u kazalištu, suvremenoj vizualnoj umjetnosti, glazbi, popularnoj kulturi i književnosti.

Nadalje, u sklopu projekta bit će organizirana i javna diskusija na temu “Budućnost novinarstva u kulturi” 8. studenog u galeriji Cvajner u 11 sati. Svim sudionicima bit će pružena mentorska podrška u praktičnom dijelu radionice te mogućnost suradnje s internetskim portalom Kulturistra.hr.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina, a rok za prijavu je 17. listopada na e-mail adresu: contact@metamedia.hr. Detaljnije informacije o programu i predavačima bit će objavljene uskoro na stranicama metamedia.hr te na FB profilu udruge Metamedij.

Zahvaljujemo Galeriji Cvajner i Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u pomoći pri organizaciji radionice.

Leave a Reply


8 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum