Ususret 6. Vladimir Skate Film Festivalu

Vladimir Skate Film Festival u organizaciji Skateboarding kluba August Šenoa ove se godine održava od 23. do 25. rujna s posebnim, Nultim danom 22. rujna. Vladimir Skate Film Festival neovisna je skateboard filmska manifestacija osnovana 2011. godine u Fažani i kao takva jedinstveni je događaj na području jugoistočne Europe. Festival je fokusiran na underground video produkciju i neovisne projekte vođene uradi sam filozofijom. Dokumentarni filmovi, skate videa i izložbe fotografija čine okosnicu festivala, koji predstavlja i potiče domaće i inozemne umjetnike čiji su izričaji usko vezani uz skate svjetonazore.

vladimir-2016-poster-web2„Ove smo godine festival produžili za jedan dan tako da smo se osim termina od 23. do 25. rujna odlučili i za Nulti dan 22. rujna na kojem ćemo imati dodatne video projekcije: “Pathways” Bretta Nicholsa, “I like it here inside my mind…” Polar Skate Co-a i nekoliko kratkih uradaka iz Slovenije, Italije, Španjolske, Čilea … U petak 23. rujna u Staru Fažanu dovodimo Palomino outlet store expo iz Londona, izložbu fotografija Henryja Kingsforda, zatim slijedi kratki film „Nikaragva“ Jacoba Elliotta Harrisa, dolaze nam ruski gosti iz Apsurd Skateboardsa i Dura Crewa koji će predstaviti svoje filmove, a Luka Pinto iz Pillo wheels ganga predstavit će film „Conexiones“ i nekoliko videa iznenađenja. U subotu, 24. rujna u pulskom kinu Valli projicirat ćemo dva dokumentarna filma koja odražavaju stavove dviju suprotstavljenih kultura. Iz Japana nam dolazi film „Future is primitive“ Katsuye Nonaka, a iz SAD-a „Blackboard“ Marquisa Bradshawa. U foajeu kina bit će otvorena izložba fotografija Alexeya Lapina, Kube Backowskoga, Joela Pecka i Richarda Westa, a u galeriji Cvajner bit će otvorena izložba Sergeja Vutuca te će premijerno biti prikazan i filma „Solsticij“ našeg Nikole Racana. Za kraj pripremili smo projekciju novog projekta Colina Reada (Mandible Claw) „Spirit Quest“ na Velikom Brijunu u nedjelju 25. rujna“, kažu organizatori.

Potpuni raspored programa 6. Vladimir Skate Film Festivala možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor

Leave a Reply


− 8 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum