Radionica 5Ritmova u Poreču (4. – 6. 10. 2019.)

Udruga Ars.Polis iz Poreča poziva sve zainteresirane na međunarodnu radionicu 5Ritmova, dinamičke prakse „meditacije u pokretu“ koju je razvila američka plesačica i glazbenica Gabrielle Roth krajem 70-ih, najprije kroz svoj rad na Esalen institutu u Big Suru, Kaliforniji te kasnije u The Moving Centeru koji je osnovala u New Yorku. Radionicu će voditi Zdenka Sajko, jedna od prvih učiteljica 5Ritmova u ovim krajevima, s dugogodišnjim iskustvom i dubokom iskrenošću kojom nadahnjuje polaznike radionica.

„Ova praksa je za svakoga tko čezne za plesom i slobodom, bez obzira je li iskusan ili neiskusan plesač ili je do sada plesao samo potajno, u mašti ili iza zatvorenih vrata. Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje, dobrodošle su sve punoljetne osobe bez obzira na spol, rod, fizičku kondiciju, talent ili zanimanje. Dovoljna je samo volja za kretanjem i promjenom. Ovo je ples bez koreografije, učenje bez gurua i, potencijalno, sloboda bez granica“, navode organizatori.

Radionica će se održavati u petak, subotu i nedjelju, od 4. do 6. listopada u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta Poreč iako je moguće je da zbog velikog interesa i broja prijava (preko trideset i pet) bude prebačena u veću dvoranu. U petak će biti održan jedan večernji blok, a u subotu i nedjelju po dva dnevna u trajanju od po tri sata, s pauzom za ručak i odmor.

Cijena je 592 kn za blic prijave do 12. kolovoza ili 666 kn za rane prijave do 4. rujna, uz obaveznu uplatu akontacije od 222 kn na račun Udruge (nakon tog zadnjeg datuma cijena je 888 kn).

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum