„ORAŠAR“ Baleta HNK Ivana pl. Zajca u Istarskom narodnom kazalištu

U maniri svjetskih metropola, jedan od najomiljenijih baletnih klasika, temeljen na fantastičnoj  Hoffmannovoj bajci “Orašar i kralj miševa” Baleta HNK Ivana pl. Zajca igrat će u subotu 30. studenog u 20 sati te u ponedjeljak, 2. prosinca u 12 i 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Posljednji od tri velika baleta Petra Iljiča Čajkovskog, kojim se godinu prije smrti vratio u čarobni svijet djetinjstva i bajki brzo je, nakon praizvedbe 1892. godine u St. Petersburgu na pozornici Carskog Marijinskog teatra, postao omiljenim obiteljskim klasikom u blagdansko vrijeme pa i danas oduševljava publiku svih generacija.

Riječ je o produkciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u koreografiji Maura de Candie. Svojom verzijom “Orašara” u elegantnim scenografskim i kostimografskim rješenjima, uz dozu humora, pruža gledateljima novi pogled na ovu bajku. Prema Hoffmannovom književnom djelu i glazbi Čajkovskoga, de Candia stvara novi svijet između stvarnosti i sna u kojem sveprisutnom čarolijom nevidljivo postaje vidljivim, a san postaje stvarnost.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum