Hackn3t online rezidencija: Ian Keaveny – The ethics of sources

Hacklab01 i Format C predstavljaju prvu u nizu mrežnih umjetničkih rezidencija orijentiranih novomedijskom umjetničkom hakiranju. Cilj hackn3t online rezidencija je uz korištenje dijeljenih sučelja i mrežne prisutnosti u formatu javno dostupnih online sastanaka pokazati svakodnevnu praksu digitalnih novomedijskih umjetnica i umjetnika.

Rezidencija će se odvijati od 22. do 28. lipnja, svakoga dana, s početkom u 17 sati. Umjetnik Ian Keaveny će u dnevnim mrežnim sesijama predstaviti svoj rad i praksu.

Ian Keaveny rođen je u Engleskoj. Studirao je likovnu umjetnost na Winchester School of art. Radnih 90ih seli se u irski okrug Offaly gdje živi i radi. Izlaže slike, filmove i glitch umjetnost lokalno i globalno. Više o umjetniku – na njegovom blogu Paintings are stories.

„Opća tema koju sam izabrao za ovu online rezidenciju jest “The ethics of sources” (Etika izvora) – istraživanje pronalaženja izvora za rad s internetskim ili starijim medijima i demonstracije tehnika koje svakodnevno koristim u vlastitom radu koji ilustrira kako izvor može odrediti što mu se može učiniti kroz format ili sadržaj, te kako se različite tehnike mogu prilagoditi određenom materijalu. Pri prvom razgovoru / demonstraciji kao izvore koristit ću film, snimke živih prijenosa vijesti, sadržaje s Youtubea te žive snimke koje ću tijekom tjedan dana rekonstruirati na različite načine. U finalnom mješovitom filmskom izvođenju u pravom vremenu koristit ću sve tehnike obrađene tijekom rezidencije.

Tijekom svojeg online boravka ispitat ću razloge i etiku / posljedice pribavljanja i ponovnog korištenja pronađenog materijala i odgovornosti prema materijalu općenito iz perspektive otvorenog koda i Creative Commons-a te govoriti o autorskom pravu i svojim stavovima prema njemu te kako ono mijenja remix kulturu, ponajviše Glitch umjetnost“, kaže Keaveny

Rezidencijalni boravak započinje u ponedjeljak 22.06. u 17:00 (CEST) na linku objavljenom na https://hacklab01.org/blog/hackn3t-the-ethics-of-sources.

Prijave za sudjelovanje nisu obavezne ali su poželjne (mailom na info@hacklab01.org). Snimke će biti naknadno dostupne.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum