Potpore projektima umjetničkih organizacija, strukovnih udruga i samostalnih umjetnika za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja

Ministarstvo kulture i medija osiguralo je dodatnih 8.1 milijuna kuna projektima umjetničkih organizacija, strukovnih udruga i samostalnih umjetnika za provođenje Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Sredstva su prvenstveno namijenjena umjetnicima koji su trenutno najugroženiji i najnezaštićeniji: samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture, kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti. Putem ovog Javnog poziva financirat će se: digitalne produkcije postojećih umjetničkih formi upotrebom novih tehnologija koje pružaju mogućnosti dodatnog sadržaja kulturnih programa (interakcija, edukacija i sl.) i kreiranje novih sadržaja kulturnog i edukativnog karaktera šire dostupnosti u skladu s novonastalim epidemiološkim okolnostima.

Javnim pozivom usmjerenim na poticanje nastavka aktivnosti i djelovanja u svim kulturnim djelatnostima (audiovizualnim, izvedbenim, književnim i prevoditeljskim te vizualnim), Ministarstvo nastavlja s provođenjem mjera kako bi dodatno podržali kreiranje i distribuciju umjetničkih aktivnosti u digitalnom okruženju. Na Javni poziv koji je trajao od 30. listopada do 20. studenog 2020. godine ukupno je pristigla 401 prijava.

Ministarstvo kulture i medija najavljuje kako će u siječnju 2021. godine nastaviti s provedbom mjera i raspisivanjem ad-hoc natječaja uključujući mjere potpore za samostalne umjetnike i nezavisne profesionalce u području kulture, a o čemu se ovih dana provode konzultacije sa strukovnim udrugama.

Odobreni programi Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja

Odbijeni programi Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja

Izvor

Leave a Reply


8 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum