Metafilmska komedija s glumačkim veteranima

KINO: HOLLYWOODSKA PREVARA, redatelj George Gallo

Slavni američki glumac Robert De Niro tijekom dugogodišnje karijere više puta okušao se je u ulogama filmskih producenata.

Znamenita je njegova glavna uloga u Kazanovom filmu „Posljednji filmski magnat”, nastalom prema romanu Francisa Scotta Fitzgeralda, a početkom ovog tisućljeća također je glumio producenta u filmu „Pikantne Hollywoodske priče”, redatelja Barryja Levinsona. U novom filmu „Hollywoodska prevara” (The Comeback Trail), koji upravo igra u domaćim kinima, De Niro je ponovno filmski producent, ali prilično skromnijih dosega u odnosu na ranije spomenute filmove.

Nakon što je utrošio novac lokalnog kriminalca (Morgan Freeman) na produkciju filma koji nije ostvario povrat novca, De Niro se nađe u velikim problemima. Strahujući od gangsterove odmazde, padne mu na pamet očajnička ideja da unajmi oronulu bivšu zvijezdu vesterna (Tommy Lee Jones) koja ima životno osiguranje i da iskonstruira njezinu „slučajnu” pogibiju.

Među trojicom glumačkih veterana Tommy Lee Jones je ostvario najbolju ulogu, a Robert De Niro je ubjedljivo najgori. Njegovi recentni glumački angažmani često su na rubu karikaturalnosti, toliko da čovjek ne može smetnuti s uma nedavni trač o tome da mora prihvaćati sve uloge koje se nude kako bi financirao luksuzni život bivše supruge. No, ako uspije probaviti De Nirov glumački nastup, metafilmski zainteresirani gledatelj mogao bi se i poprilično zabaviti.

Redatelj George Gallo ironično preispituje hollywoodska pravila igra i zakulisni svijet filmske industrije, a ujedno parodira i autorske pretenzije pripadnika takvog miljea. „Hollywoodska prevara” nije film koji možete nekome ozbiljno preporučiti, ali ako se već nađete u kinu i zanemarite očite nedostatke mogli biste se solidno provesti.

 

Elvis Lenić

Leave a Reply


4 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum