Tjedni raspored Istarskog narodnog kazališta

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula nastavlja sa svojim programom u utorak, 20. svibnja u 20 sati gostovanjem predstave „Dekorater“ iz produkcije zagrebačke Kazališne grupe Lectirum. Autor je Donald Churchill, režiju potpisuje Nina Kleflin, a u predstavi igraju Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.

„Udana žena Maša i oženjen muškarac su u nedozvoljenoj ljubavnoj vezi. Jasna, zakonita žena muškarca u nevjeri, saznaje za tu vezu, želi je zaustaviti i osvetiti se mužu za nevjeru. Nenajavljeno dolazi na vrata svoje suparnice, razgovara s njom te joj zaprijeti kako će doći ponovno kada se njezin muž vrati s puta pa će mu sve otkriti o vezi njezinog muža i njegove žene. U Mašinom stanu zatičemo Valtera, dekoratera, soboslikara, inače glumca bez posla koji predlaže Maši da pronađe nekoga tko će ispred Jasne odglumiti njezinog muža, jer Jasna ne zna kako on izgleda. Maša predlaže Valteru da on odglumi njezinog muža kada se pojavi Jasna. On na to pristaje , ali nakon nekoliko uvjeta koje Maša prihvaća. U nizu zanimljivih obrata razvija se sjajna kazališna predstava koja vas neće ostaviti ravnodušnim“, piše u opisu predstave.

Dugoočekivano gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih najavljeno za 21. svibnja s jednom od njihovih najuspješnijih predstava „Hinkemann“, odgađa se za 24. rujna 2021. radi konzistentnih epidemioloških mjera. Iz INK-a pozivaju cijenjene građane da kupljene ili preuzete ulaznice vrate na blagajnu INK, dok će on-line kupljene ulaznice biti automatski stornirane.

Program INK-a nastavlja se u subotu, 22. svibnja u 20 sati koncertom Vedrana Ružića, liburnijskog jazz-glazbenika i vizualnog umjetnika poznatog po pristupu kombiniranja različitih vidova umjetnosti, koji će predstaviti jazz-album „Forbidden Live“. Autor je četiri jazz-albuma te dobitnik nagrade Porin za najbolji jazz album 2017. godine. Svoje projekte uspješno je prezentirao na brojnim pozornicama pa  je iza njega gotovo sto koncerata. Iako ga je pandemija povukla u izolaciju svog doma i odvojila od publike, zabrane su na njega djelovale inspirativno te je odlučio hrabro prihvatiti trenutke prvih  mogućih nastupa uživo i osmislio „zabranjeni“ album na koji se nadovezuje i serija vizualnih radova „Forbidden Melody“ koju izlaže u galerijama diljem Hrvatske. Tako je posljednji Ružićev autorski album Forbidden Live snimljen uživo u Spomen domu u Pazinu 2020. godine tik nakon proljetne pandemijske izolacije. Skladba Libertin s ovog albuma upravo je nominirana za nagradu Porin u kategoriji „Najbolja izvedba jazz glazbe“.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum