61. Annale: Besplatna radionica linoreza za djecu i mlade „Oštrim na meko“

Pučko otvoreno učilište Poreč ususret 61. Annalu i ove godine organizira besplatnu radionicu za djecu i mlade od 12 do 18 godina kroz koju će polaznici biti upoznati s tehnikom linoreza, visokog tiska, cijelim grafičkim procesom i imati priliku izraditi vlastiti autorski grafički otisak.

Sama tehnika radi se ručno i nudi vrijeme potrebno za kontemplaciju vlastite estetike jer proces stvaranja uključuje manualni rad i promišljanje. Rezultat radionice bit će crtež u najviše 4 boje gdje se svaka boja tiska na istom papiru rezbareći istu matricu. Koristit će se različite vrste papira, a određene boje radit će se na samoj radionici.

Radi šarolikih mogućnosti ručnog tiskanja, dobrodošlo je da polaznici već na samome početku imaju ideju o motivu koji bi htjeli razviti. Tijekom radionice polaznici će biti potaknuti na razmišljanje o percepciji onoga što nas okružuje, vizualnoj komunikaciji i likovnom izričaju kroz rad na tradicionalnoj grafičkoj tehnici.

Sav potreban materijal bit će na raspolaganju, a konačni radovi prikazani na izložbi u foajeu kazališta. S obzirom na ograničeni broj polaznika svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto pozivom na broj 091 431 5959 (Andi Bančić) ili mailom na andi.bancic@poup.hr. Rok prijave je 25. lipnja.

Voditelj radionice Valter Černeka, mag. art. diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti – MOT. Živi i radi u Banjolama.

Radionica će trajati od 28. lipnja do 2. srpnja (tri do četiri sata dnevno prijepodne) u učionicama POU Poreč. Broj polaznika je ograničen na osam u dobi od 12 do 18 godina.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum