„KOJA SI TI PLANETA?“ – radionica za djecu i prezentacija projekta u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu

Plesna umjetnica i pedagoginja Irma Unušić i izvedbena umjetnica i koreografkinja Nikolina Komljenović u sklopu rezidencijalnog programa u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u petak i subotu, 11. i 12. lipnja održat će radionicu za djecu kao i prezentaciju predstave u nastajanju „Koja si ti planeta?“

Radionica za djecu od 4 do 11 godina održat će se u petak, 11. lipnja u 18 sati u Mediteranskom plesnom centru, dok će se prezentacija projekta kao i razgovor s publikom održati u subotu, 12. lipnja u 18 sati. Potonji program namijenjen je za djecu od 4 do 11 godina i za njihove roditelje.

„Koja si ti planeta?“ je predstava nastala prema ideji Nikoline Komljenović i Vivian Defazio, u koreografiji i izvedbi Nikoline Komljenovicć i Irme Unušicć, a namijenjena je za djecu od četiri godine nadalje.

„Ideja za predstavu proizlazi od iskustva dodira koji nas dovodi do krajnosti – razumijevanja, osjećaja i potreba – u kontekstu današnjice. Osluškujući efekte dihotomije istovremene izoliranosti i uranjanja u novi prostor istraživanja i konekcije, umjetnice rade na kreiranju poetične predstave u kojoj se igraju pojmovima i konceptima: “tko smo mi” ili, kako sam naziv kaže, “tko je koja planeta”, ne bismo li doznali što se dogodi kada se dvije planete (osobe) susretnu. Kako percipiraju različitosti i koliko se vesele sličnostima? Čine li ih njihove posebnosti i posebnosti drugih radoznalim te kako mnoštvo pojedinih planeta čini svemir svjetlucavim plaštom prilika za prijateljstvo? U ovoj fazi rada umjetnice istražuju kako se apstraktnim umjetničkim jezikom prenose ideje i kako ih publika percipira, te na koji način publika doprinosi daljnjem oblikovanju plesnog umjetničkog projekta za djecu“, piše u opisu projekta.

Ideja za predstavu razvila se u okviru Touche(ed) Artistic and Moving Lab-a za koreografe u organizaciji Generator Platforme (Europske suradničke platforma suvremenog plesa za mladu publiku) tijekom 2020. u Beču (Dschungel Wien) i Varaždinu (Kliker festival).

Projekt podržava: Generator platforma, Creative Europe, Island Connect / Produkcija: Eksperimentalna slobodna scena (ekscena) i Umjetnička organizacija SHOOMA

„Broj mjesta na radionici, prezentaciji i razgovoru je ograničen zbog epidemioloških mjera. Molimo da mjesto na radionici rezervirate putem e-maila: zagrebdancecompany@gmail.com ili na broj telefona 0981975666 (Nina). Rok za prijavu je četvrtak, 10. lipnja u 18 sati“, napominju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum