Restart laboratoriji u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija pet dokumentaraca nastalih u sklopu Restart Laboratorija bit će održana u četvrtak, 18. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Radi se o kratkim nagrađivanim filmova Restart Laboratorija – produkcijske platforme za debitantske autore festivalskih filmova koju vodi producentica Vanja Jambrović u sklopu udruge Restart. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s Vanjom Jambrović i autorima moderirat će Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/3rZ5PPG

Meeting ID: 844 6408 3955

Passcode: 289916

Program:

Branko Vilus: “Predsjednički vlak”

2009., kratki dokumentarni, 14 min

Đuro Gavran: “Bojan”

2010., kratki dokumentarni, 13 min

Igor Bezinović: “Samoupravni film”

2012, kratki dokumentarni, 8 min.

Lucija Bušić: “Noćna”

2012., kratki eksperimentalni, 5 min.

Katerina Duda: “Strujanja”

2019., kratki dokumentarni, 16 min.

Restart laboratorij je besplatni program kontinuirane edukacije, tehničke i sadržajne pomoći mladim autorima u Zagrebu i Hrvatskoj, kako bi napravili svoje prve dokumentarne filmove. Otvoren je za sve koji se jave i pošalju svoju ideju (sinopsis, scenarij, tretman, već snimljeni materijal) za dokumentarni film. Uz stručno vodstvo i mentorstvo autori samostalno prolaze kroz cijeli proces produkcije filma, a na raspolaganju imaju snimateljsku i tonsku opremu te montažu.

Po dovršetku filma, sudjeluju i u procesu distribucije pa nerijetko putuju kako bi film premijerno predstavili na nekom od europskih ili hrvatskih filmskih festivala. Ovakav proces je edukacijski poligon za prve redateljske korake i dodatno usavršavanje za iskusnije autore te može biti dobra priprema za duže dokumentarne filmove.

Vanja Jambrović rođena je 1980. u Zagrebu, a 2005. godine diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2011. godine diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi kao producentica u organizaciji Restart. Kao producentica potpisuje mnoge dokumentarne i kratke igrane filmove autora Nebojše Slijepčevića, Gorana Devića, Ivana Ramljaka, Kristine Kumrić i drugih… Filmovi koje je producirala prikazani su na brojnim svjetskim festivalima, a film „Srbenka“ bio je nominiran za najvišu europsku filmsku nagradu.

Od 2020. godine predaje na Akademiji dramske umjetnosti kolegij «Produkcija dokumentarnog filma» studentima 2. godine MA režije dokumentarnog filma i filmske produkcije.

U Restartu pored Laboratorija vodi i edukacijski program „Masterclass“ namijenjen filmskim profesionalcima u Hrvatskoj.

Restart je udruga usmjerena na stvaranje alternativnih medijskih kanala kroz edukaciju, produkciju, distribuciju i tehničku pomoć. Fokusirani su na obrazovanje za korištenje videa za promociju aktivizma, ljudskih prava i nezavisne kulture. U suradnji s festivalima, lokalnim udrugama i institucijama razvijaju i pomažu oko osnivanja i umrežavanja aktivističkih produkcija u svrhu stvaranja efikasne alternative mainstream medija.

Osnivači udruge su istaknuti filmski i medijski djelatnici angažirani na polju dokumentarnog, eksperimentalnog i animiranog filma te s velikim iskustvom u organizaciji, produkciji i odnosima s javnošću.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 3

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum