Art Panoptikum XVIII u Gradskoj radionici

Serija predavanja Art Panoptikum s pregledom događanja iz svijeta vizualnih umjetnosti nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici u subotu, 15. veljače u 19 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Povodom izložbe u Kunstforumu u Beču, u prvoj temi predstavlja se Cindy Sherman kao jedna od najznačajnijih svjetskih umjetnica, najpoznatija po konceptualnim portretima u kojima propituje ulogu žena u društvu. U drugoj temi govori se o Davidu Hockneyu, jednim od najutjecajnijih britanskih umjetnika, koji ima izložbu pod nazivom Works from the Tate Collection u Bucerius Kunst Forum u Hamburgu. U trećoj temi bit će riječ o Marie Karlberg, umjetnici mlađe generacije kojoj je u Tramps galeriji u New Yorku postavljena izložba pod nazivom Illusion and Reality.

Sljedeća tema posvećena je izložbi skulptura američkog umjetnika Barry X Balla poznatog po korištenju digitalne tehnologije pri reimaginaciji povijesnih umjetničkih djela, a koja je priređena u Nasher Sculpture centru u Dallasu. Nadalje, povodom izložbe u Zwirner galeriji u Londonu predstavit će se Ruth Aiko Asawa, utjecajna američka umjetnica i predana aktivistkinja najpoznatija po svom opusu visećih žičanih skulptura. Iza toga predstavlja se veliki talijanski umjetnik Emilio Prini, jedan od najzanimljivih predstavnika pokreta Arte Povera, a povodom nedavno završene izložbe u Fondazione Merz u Torinu. O indijskoj umjetnici Shambhavi Singh kojoj su otvorene izložbe u dvije galerije u New Delhiju govorit će se u sljedećoj temi, a potom slijedi priča o jednom od istaknutijih umjetnika street arta poznatim pod imenom Roa koji dolazi iz Ghenta u Belgiji.

Predavanje završava predstavljanjem rezidencijalnog programa Rabbit Island koji umjetnicima pruža vrijeme i prostor za istraživanje kreativnih praksi u prirodnom okruženju na nenastanjenom šumovitom otoku koji se nalazi na području sjevernoameričkih Velikih jezera.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Programe Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum