EXIT-ovi „Kauboji“ najavljuju 11. Zlatni zub – festival komedije i smijeha u Poreču

Predstava „Kauboji“ zagrebačkog Teatra Exit stiže u Poreč u ponedjeljak, 19. veljače, u 19 sati, u Pučko otvoreno učilište čime se ujedno i najavljuje 11. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, koji počinje 1. ožujka. Jedna od najuspješnijih domaćih predstava u ožujku slavi svojih prvih deset godina, a dosad brojnim osvojenim nagradama dodat će i Dijamantni zub, nagradu Zlatnog zuba za beskrajni doprinos smijehu u svijetu.

„U bezimeno mjestašce dolazi redatelj odlučan napraviti predstavu o kaubojima, točnije mjuzikl, i okuplja lokalne glumce amatere. Početak je to jedne od tisuću sličnih vestern-priča našeg djetinjstva, priče o gubitnicima u neuspjelim pokušajima da to više ne budu. Ova trupa sazdana je od ljudi koji plutaju u vremenu i prostoru, koji su, na putu od rođenja do odraslosti, svaku moguću šansu izgubili ili jednostavno – prespavali“, piše u opisu predstave.

Autor i redatelj Saša Anočić granice ruši kombinirajući brutalnu exitovsku izravnost i slatke stereotipe mjuzikla. Žanr koji za cijenu karte nudi društvenu eutanaziju, slatkoćom nota i u oblaku pudera uljuljkuje od posla umorne građanke i građane, upravo se u ovakvoj konstelaciji pokazuje izvrsnim polazištem. Uz natprosječnu glumačku spremnost, maštovitost pokreta i kiruršku preciznost detalja u izvedbi „Kauboji“ donose neočekivani miks koji publika obožava.

Dijamantni zub, nagrada porečkog Festivala komedije i smijeha Zlatni zub, sretno će se pridružiti kolekciji nagrada poput onih Hrvatskog glumišta ili s Marulićevih dana, a dolazi upravo u trenutku kad Kauboji obilježavaju svoju desetu godišnjicu igranja.

„“Kauboji“ u Poreč dolaze drugi put nakon 2010. i najbolja su najava 11. Zlatnog zuba. Pored ove fenomenalne komedije izvan konkurencije, u natjecateljskom je programu festivala sedam predstava, dva stand-upa (Nesha Bridges i Nikola Đuričko), dječja predstava „Hrvatska bajkovnica“ (Teatar Naranča) i četiri potpuno različite komedije – „Samo jedna žena“ (Gala teatar), „Ubojstvo u klubu Quasimodo“ (HNK Split i PlayDrama), „Za umrijet od smijeha“ (Teatar Rugantino i Planet Art) i „Djevojačka večer“ (INK Pula).

Program Zlatnog zuba dostupan je na službenoj poveznici POU-a Poreč.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum