Izložba Lovorke Lukani u umaškoj MMC galeriji

MMC galerija Grada Umaga započinje izložbeno-galerijsku djelatnost za 2018. godinu u četvrtak, 15. ožujka u 19 sati s otvorenjem izložbe akademske umjetnice Lovorke Lukani koja će se u Umagu predstaviti samostalnim fotografskim izložbenim projektom naziva „Svjetlo i oblik na provjeri“. Autoricu će predstaviti kustos izložbe Eugen Borkovsky.

„…Zamijetiti neznatno, poigrati se i pretvoriti ga u predmet interesa, uspijeva Lovorki Lukani. Ona nudi lirske vizualizacije izvedene fotografskom tehnologijom. Umjetnica kadrove bilježi tehničkim pomagalom da bi kasnijom razradom oblikovala neuobičajenu prezentaciju sličnu slikarskom pristupu. Odnos boja, tonova i sjena dobio je autorstvo vrsnim kadriranjem. Često raspršena, ali stabilna kompozicija, plemeniti kolor, promišljeno uvećanje, bitne su karakteristike izložbenog projekta…“, piše Borkovsky u predgovoru kataloga izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum