Eugenia Maximova u galeriji CVU Batana

Fotografkinja Eugenia Maximova izlaže u galeriji CVU Batana kolekciju s naslovom „Nostalgične veze“, a izložba će biti otvorena u srijedu, 12. rujna, a dan nakon od 18 do 21 sat održat će fotografsku radionicu „Konstruiranje slike i pravila kompozicije“.

Eugenia Maximova je bugarska fotografkinja, a trenutno živi i radi u Beču. Diplomirala je novinarstvo i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Beču. Fotografija joj je u život ušla neočekivano, no ubrzo joj je postala omiljeni način komunikacije; novi kreativni izraz doživljaja svijeta koji je okružuje. Eugenijina novinarska izobrazba odražava se na brojim projektima. Njezine slike prikazuju živote drugih, reflektiraju društveno-političke modele i trendove, te ispituju njihove posljedice na društvo i kulturu. Trenutno djeluje kao slobodna fotografkinja. Među njenim klijentima, izdvajaju se: GEO, National Geographic, Die Zeit, Moscow News, The Guardian, The Washington Post, Corriere della Sera i mnogi drugi.

Samostalna fotografska izložba “Nostalgične veze” je labuđi spjev socio-političkog razdoblja i društva viđen iz perspektive Eugenie Maximove, jedne od najzanimljivijih suvremenih fotografkinja, koja se već godinama temeljito upoznaje sa sadašnjošću i bliskom prošlošću Balkana.

Prizori na fotografijama “Nostalgične veze” izazivaju jake osjećaje; otkrivaju precizne razlike između ideala i stvarnosti, tragaju za prošlošću, odišu sjećanjima i opiru se zaboravu u atmosferi iza željezne zavjese …

Radionica “Konstruiranje slike i pravila kompozicije” polaznicima će pomoći u postizanju ravnoteže između dva aspekta fotografije: tehnike i kreativnosti. Upravo kompozicija predstavlja most između ta dva aspekta. Vježbajući i primjenjujući savjete vezane uz kompoziciju, polaznici će naučiti kako dovesti svoje promatrače do osjećaja koje fotografijom žele pobuditi, te u konačnici uskladiti zamišljeno sa snimljenim.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum