Ronald Braus i gosti – koncert u Rovinju

Vrijeme: 15. kolovoza 2009.

Mjesto: Otok Sv. Andrija, Rovinj

Organizator: TZ Rovinj, Maistra d.d.


———————————————————

ronald brausNa otoku Sv. Andrija pored Rovinja, 15. kolovoza s početkom u 21 sat, već devetu godinu za redom koncert će tradicionalno održati operni pjevač Ronald Braus s raznolikim programom i brojnim duetima.


Ovogodišnji gosti su Blanka Tkalčić Breglec/mezzosopran, glumica Mila Elegović, Ljupka Dimitrovska, beogradska glumica Vesna Čipčić, klapa «Volosko» i Vesna Ivanović Ocvirk.

Na repertoaru će se naći arije iz opera i opereta te lako glazbene melodije. Također, Braus će u duetu s Ljupkom Dimitrovskom otpjevati pjesme koje su obilježile njezinu karijeru, a koje je prije pjevala s Ivicom Šerfezijem.

Ronald Braus rodom je iz Rovinja, a trenutno živi u Zagrebu. Ima 35 godina i kaže za sebe da je slobodni umjetnik.

Nakon završenog solo pjevanja na zagrebačkoj «Glazbenoj akademiji» u klasi Dunje Vejzović, svoje usavršavanje nastavio je kod vrlo uglednih profesora poput Katie Ricciarelli, Ferdinanda Radovana, Giorgia Suriana i Cynthie Hansell Bakić.

Debitirao je 1997. u Donizzetijevoj operi «Rita» s ulogom Ptolomeja. Od tada niže brojne uspjehe.

Kroz edukativne programe približava operu najmlađima, vodi dva zbora, surađuje s zagrebačkim «HNK -om», a nedavno je osnovao i «Zagrebačku komornu operu» kojoj je cilj približiti klasičnu glazbu manjim gradovima. (I. R.)


Leave a Reply


+ 2 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum