Puljanin Matija Ferlin predstavljen u njujorškom časopisu V Magazine

Plesac-Matija-Ferlin-medu-100-otkrica-u-magazinu-V_ca_large

Pulski koreograf i plesač Matija Ferlin predstavljen je u aktualnom broju prestižnog njujorškog časopisa za modu i umjetnost V Magazine kao “Avangardni genij Sashe Waltz”, među 100 umjetničkih otkrića, a za predstavu “Nastup”, dobivši pritom čitavu stranicu u opsežnom tematu “Što je novo?”.


Riječ je o radu koji govori o napuštanju, prekidu veze, samoći i osjećaju ranjivosti pred drugim ljudima, a u tekstu je navedena i Pula, kao njegov rodni grad, čija vibracija, kako sam Ferlin kaže, traži od vas multidisciplinaran pristup radu i životu.


Osim publiciteta u najvišim umjetničkim krugovima, vrijednost ovog “vodiča za budućnost mode i kulture” je u tome što su nove autore nominirali etablirani svjetski umjetnici, pa je tako redateljica Sofia Coppola nominirala novo/starog američkog slikara Michaela Scotta; performerica Marina Abramović izdvojila je karizmatičnog 34-godišnjeg talijanskog perfomera i vizualnog umjetnika Nica Vascellarija, a Matiju Ferlina službeno je nominirala priznata njemačka koreografkinja Sasha Waltz, no pažnju V Magazinea Ferlin je privukao jesenas u New Yorku, igrajući u predstavi Sashe Waltz “Gezeiten”.

Izvor: http://www.glasistre.hr/kultura/vijest/309278
Foto: http://www.novilist.hr/hr/Kultura/Ostalo/Plesac-Matija-Ferlin-medu-100-otkrica-u-magazinu-V

Leave a Reply


6 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum