Humanitarna izložba i aukcija “Udomljenoj djeci – Uliksovci s ljubavlju”

Vrijeme: 02. svibnja 2011.
Mjesto: Pula

slika62371

Radi se o programu započetom u prosincu 2010. godine kada su članovi Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Istre, na svojoj novogodišnjoj skupnoj izložbi donirali svoje radove Udruzi za udomitelje djece u Istarskoj županiji. Donirano je 57 umjetnički vrijednih radova i dvadesetak suvenira koji također zaslužuju pažnju. Sav prihod od prodaje eksponata ide u fond Udruge udomitelja, a namijenjen je za provedbu programa udruge za malu djecu, školarce i „ 18+ „kojim se udomljenoj djece, nakon izlaska iz sustava socijalne skrbi, želi pomoći u stjecanju vještina samostalnog življenja.


Predsjednica Udruge udomitelja, gospođa Mirjana Bartolić, glavni pokretač čitavog projekta, obratila se riječima:
„Veoma sam sretna i ponosna da je došlo do realizacije ideje. S nama su ovdje predstavnici dobročinitelja iz ULIKS-a, udomitelji, te predstavnici udruge „Oaza“ iz Rovinja, a posebno bih se htjela zahvaliti gospodinu Lukšiću, predstavniku grada Pule, koji nam je puno značio od samog začetka ideje i obećao pomoći nas u svemu ovome.“


U nastavku obraćanja, dodala je:“Sve što ćemo napraviti na aukciji, 02. svibnja je osmišljeno tako da prihod koji ostvarimo ide u korist naše djece. Poanta je bila da sa sredstvima koja ostvarimo počnemo realizirati program 18+. Sam program zahtjeva puno više sredstava, a mi bismo s ovim sredstvima podržali osmišljavanje samog Programa, ali je potreban angažman šire zajednice i svih struktura za potpunu realizaciju Programa.


Udruga udomitelja postoji pet godina i vrlo malo smo dobili sredstava iz proračuna, a obzirom da su teška vremena, mi pronalazimo razne načine za prikupljanje sredstava pa je i ovo jedan od načina.“

IZVOR

Leave a Reply


9 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum