1. Avantgarde Jazz Festival u Rovinju

Vrijeme: 13. svibnja 2011.

Mjesto: Rovinj

julian-lage-group-nastupa-avantgarde-jazz-festivalu-slika-340996

Prvo izdanje Avantgarde Jazz Festivala održat će se ove godine u Rovinju, a vrhunski jazz program odvijat će se tijekom tri mjeseca na različitim lokacijama.
Od svibnja do srpnja Rovinj će tako u sklopu Avantgarde Jazz Festivala ugostiti neka od najpoznatijih, ali i najiščekivanijih jazz imena današnjice kao što su Julian Lage Group, Anat Cohen Quartet, Dr. Lonnie Smith Trio, New Gary Burton Quartet, George Benson i Return to Forever IV.


Avantgarde Jazz Festival otvorit će u petak, 13. svibnja, Julian Lage Group koncertom u Maistrinom boutique hotelu Monte Mulini u Rovinju.

Julian Lage slovi kao predvodnik izvođača svoje generacije i jedan od najzanimljivijih mladih glazbenika; on je skladatelj, aranžer i gitarist koji istodobno oduševljava i inspirira obožavatelje i glazbenike. Proglašen čudom od djeteta, Lage je javno počeo nastupati kao šestogodišnjak, a samo dvije godine poslije svirao je s legendarnim Carlosom Santanom.
Marc Becker je o njemu snimio za Oscara nominirani dokumentarni film “Jules at Eight”, a kao trinaestogodišnjak, 2000. je godine nastupio na dodjeli nagrade Grammy.
Poznat je po svojoj virtuoznosti i reputaciji svestranog glazbenika koji u svoj pristup uključuje elemente jazza, bluesa, folka, indijske i klasične glazbe.


Avantgarde Jazz Festival ove će sezone okupiti neka od najznačajnijih imena svjetske jazz scene te na taj način obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada i ponuditi publici niz glazbenih poslastica na prestižnim rovinjskim lokacijama.
Nakon Juliana Lagea tako će 27. svibnja na pozornici Monte nastupiti Anat Cohen Quartet, predvođen izraelskom multiinstrumentalisticom i jednom od ponajboljih klarinetistica na svijetu, dok će 10. lipnja u hotelu Monte Mulini sa svojim trijom nastupiti priznati orguljaš i klavijaturist, često nazivan praocem Acid Jazza, Dr. Lonnie Smith.


Izvor

Foto

Leave a Reply


9 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum