Osnovan Volonterski centar Istra

Osnivačka_Skupština_VCI (1)

Dana 21. ožujka 2012. u prostorijama Obiteljskog centra Istarske županije Inicijativa za osnivanje Volonterskog centra Istre donijela je jednoglasnu odluku o formaliziranju svog rada na razvoju volonterstva i afirmaciji volonterskog rada u društvu.

Volonterski centar Istra osnovan je kao neprofitna organizacija po Zakonu o udrugama Republike Hrvatske. Osnivači su udruge Zelena Istra, Metamedij, ZUM i Suncokret Pula te fizičke osobe Elvis Fekete, Nevija Srdoč i Danijela Ustić, koji zajedno čine i Skupštinu Volonterskog centra Istra.
Za članove Upravnog odbora izabrane su Suzana Fraberger, Svetlana Stojanović i Danijela Ustić, koja je jednoglasnom odlukom izabrana i za predsjednicu Volonterskog centra Istra.


Ideja o osnivanju Volonterskog centra je svjetlo dana ugledala u prosincu 2009. godine kada su udruge Zelena Istra, Suncokret, Metamedij, ZUM, Casoni Vecchi te Gradsko društvo Crvenog križa Pula i Obiteljski centar Istarske županije, pokrenule Inicijativu za osnivanje Volonterskog centra Istre, kako bi se volonterski rad u Istarskoj županiji objedinio, ojačao i razvijao s osnovnim ciljem jačanja civilnog društva i podizanja kvalitete života u našoj županiji. Od tada je Inicijativa provela niz edukacija za građane, javnih akcija i mentorskih podrški organizatorima volontiranja, a pokrenula je i bazu podataka volontera i organizatora volontiranja kako bi olakšala povezivanje onima koji žele volontirati s onima koji trebaju volontere.


U tijeku je postupak registracije organizacije pri Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, nakon čega će se Volonterski centar Istra predstaviti javnosti aktivnostima koje su planirane u tekućoj godini.


Rad Inicijative i osnivanje Volonterskog centra Istra kroz protekle dvije godine pomogli su: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Istarska županija, članice Inicijative i mnogi volonteri diljem Istre kojima se ovom prigodom od srca zahvaljujemo.


“Prepoznali smo potrebu zajednice i važnost volonterskog rada u unapređenju kvalitete življenja. Naporno radimo na afirmaciji volontera i volonterskog rada jer vjerujemo da volontiranje gradi pojedinca, a društvu u cjelini daje snagu. Stoga Vas pozivamo da se uključite u rad Volonterskog centra Istra i da i svojim primjerom promičete vrijednosti za koje se svaki volonter zalaže: dobrotu, humanost, davanje, nesebičnost, rad za opće dobro, poštenje i zajedništvo.” – Osnivači Volonterskog centra Istra.

Leave a Reply


5 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum