Otvorena zavičajna knjižara Histria Croatica “Petit” u Puli

knjizara Petit 01
U četvrtak, 29. ožujka 2012., u Kandlerovoj ulici je svečano otvorena zavičajna knjižara Histria Croatica “Petit”, čiji je idejni začetnik istarski nakladnik, Elmo Cvek.

U knjižari se može vidjeti cjelokupna raspoloživa građa o Istri istarskih autora no i onih koji su o Istri pisali.
Osim zavičajnog dijela, mogu se pronaći i turističke publikacije iz Istre i o Istri na raznim jezicima, a u sastavu knjižare djelovat će i antikvarijat s rijetkim knjigama iznimne vrijednosti za Istru.


Tom su prigodom u kulturno-umjetničkom programu nastupili su književnici Tatjana Tomaić, Drago Orlić, Roberta Dubac i Daniel Načinović, glazbenici Zoran Tomaić, Vedran Šilipetar, Marko Percan i Livio Morosin, a plesnim su koracima zaposjeli Kandlerovu i Kulturno-umjetničko društvo “Mate Balota” iz Raklja.

Knjizara Petit 02

Leave a Reply


+ 7 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum