Predstavljanje knjige “Ti još pričaš o nogometu”

”Ti još pričaš o nogometu”, naziv je knjige Jane Prević Finderle koja će 29. svibnja biti predstavljena u Kući za pisce u Pazinu. Jana Prević Finderle je rođena u Zagrebu, živjela u Daruvaru, Zagrebu i Pazinu. Objavljivala je u lokalnim časopisima, Zarezu i Forumu.

 

 

Jana Prević Finderle _Ti još pričaš o nogometu

 

Osvojila je nekoliko (uvijek drugih) nagrada na poetskim natječajima. 1997. zajedno s Marijom Bogeljić objavila je zbirku “Šum mladosti”. O knjizi će, pored autorice, govoriti urednik Dinko Telećan te predstavnici nakladnika Iva Ciceran i David Ivić.

 

Evo što je urednik Dinko Telećan napisao o knjizi:  „Jana Prević Finderle u svojoj lirici postiže ono što se u pisanju postiže iznimno rijetko: ravnovjesje između intimnog i priopćivog, jednostavnost koja ne otklizava u banalno – unatoč stihu u kojemu govori o „brižno njegovanoj banalnosti“ (Pjesnik), autobiografičnost koja ne zastranjuje u ispovijedno-memoarsku samodopadnost, intimnost koja nije puko privatna i ne zapada u bolećivu autističnost, nego sebe kazuje lepršavo, suptilno, zaigrano, otvoreno. Poezija je to čija je temeljna nota vedrina, pa i onda kad razoružavajuće iskreno progovara o bolima i porazima. „

 

Leave a Reply


7 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum