“Koncert na koljenima u filmu” Sergeja Vutuca za kraj “Ljeta u Dnevnom” u DC-u Rojc

Program “Ljeto u Dnevnom” u subotu, 29. srpnja, s početkom u 21 sat u dvorištu Rojca zatvorit će berlinski umjetnik Sergej Vutuc svojim performansom “Koncert na koljenima u filmu”.

Rojc_pula_sergej_vutuc_webSkejter, multimedijalni umjetnik, fotograf i glazbenik Sergej Vutuc, nezaobilazna figura ovdašnje i inozemne skate scene, formativno određen punk i skate diy estetikom i filozofijom, prepoznatljiv prije svega po svojim fanzinima i eksperimentalnim fotografijama, pulskoj publici, nakon prošlogodišnjeg gostovanja na Vladimir skate film festivalu, ponovno će se predstaviti audiovizualnim performansom ovog puta pod nazivom “Koncert na koljenima u filmu”.

Čini se da upravo u svojim performansima Vutuc pronalazi medij koji vrlo uspješno objedinjuje njegove raznorodne interese. Mantrični noise koji sam stvara na improviziranom instrumentu zvučna je nadgradnja ritmičnim crno bijelim projekcijama čime potpuno zaposjeda čula gledatelja odnosno slušatelja. Ukratko, bučno, sirovo i neponovljivo.

“Sergej Vutuc zna ponešto o tome kako održati stvari sirovima. Njegova glazba i nastupi produžetak su njegove umjetnosti i umijeća vožnje skateboarda. U oba se slučaja daje do kraja. Fizički je na tlu, spojen sa zemljom, proizvodeći droneu sličan zvuk koji podsjeća na buku industrijskog razdoblja, ugađa instrument koji je sam konstruirao od pronađenog drveta i magneta za pickup. Crno-bijele slike koje stvaraju mutan atmosferski ugođaj, a koje je snimio svojom kamerom, trebaju prikladan soundtrack. Svojim glazbenim radom im to i pruža. Savršeno usklađivanje vizualne i zvučne stvarnosti. Drago mi je da je našao načina izraziti se u oba područja. Moćno je.” – Rich Jacobs, Move Zines

Programi Dnevnog boravka financirani su sredstvima Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova u organizaciji Saveza udruga Rojca.

Izvor

Leave a Reply


9 − 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum