Predavanje o nalazu šivanog broda iz Zambratije u Trstu

U okviru izložbe “Nel mare dell’intimita” u Trstu, viša kustosica Ida Koncani Uhač (Arheološki muzej Istre) i viši stručni savjetnik – konzervator Marko Uhač (Konzervatorski odjel u Puli), održat će predavanje o nalazu šivanog broda iz Zambratije. Predavanje će se održati u galeriji Salone degli incanti, Riva Nazario Sauro 1, u Trstu, 18. siječnja s početkom u 18 sati.

Riječ je o zasad najstarijim očuvanim ostacima brodske konstrukcije izgrađene tehnikom šivanja na Mediteranu, datirane u razdoblje između brončanog i željeznog doba Istre. Brodska konstrukcija je otkrivena 2008, a istražena 2013 godine. Radovi koji su uslijedili po okončanju terenskih istraživanja na plovilu, pružili su uvid u nove spoznaje, važne za proučavanje nautičke arheologije na jadranskom te na prostoru čitavog mediteranskog bazena.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum