Predstavljanje knjiga iz serije “Umjetnička baština istarske crkve” u Rovinju

Prezentacija dviju knjiga iz serije monografija “Umjetnička baština istarske crkve” bit će održano u utorak, 18. rujna u 18 sati u MMC-u Rovinj. Knjige su objavljene u izdanju Istarske kulturne agencije, Arheološkog muzeja Istre, Istarske županije, Regije Veneto, izdavačke kuće “Josip Turčinović” d.o.o. i Porečke i Pulske biskupije.

Edvilijo Gardina, viši kustos Pokrajinskog muzeja Koper te prof. dr. sc. Ivan Matejčić predstavit će prvu knjigu, “Kiparstvo od 4. do 13. stoljeća”, autora dr. sc. Ivana Matejčića i mr. Sunčica Mustač te “Kiparstvo od 14. do 18. stoljeća”, autora Predraga Markovića, Ivana Matejčića i Damira Tulića.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum